Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακάλυψαν μεσαιωνικό πηγάδι στο σαλόνι τους!

perierga.gr - Ανακάλυψαν ένα μεσαιωνικό πηγάδι στο σαλόνι τους!
Όταν το πάτωμα του σαλονιού τρίζει ή οι ξύλινες σανίδες στο δάπεδο «βουλιάζουν» ξαφνικά καλό θα ήταν να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο σημείο και να μην σκεφτείτε αμέσως ότι πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος ή αμέλεια του… πατωματζή! Σχεδόν για τρεις δεκαετίες ένας Βρετανός συνταξιούχος με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, μέχρι που ανακάλυψαν πρόσφατα ότι κάθονται επάνω σε ένα… μεσαιωνικό πηγάδι του 16ου αιώνα, βάθους 10 μέτρων.

Ο κ. Steer και η σύζυγός του Vanessa από το Πλίμουθ αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τις ξύλινες σανίδες που είχαν υποχωρήσει στο πάτωμα του σαλονιού όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη: ένα σκοτεινό λαγούμι βρισκόταν κάτω από τα πόδια τους! «Έσκαβα λίγο λίγο, πιστεύοντας ότι θα έβρισκα κάποιον θησαυρό στο βάθος. Χρησιμοποιώντας ένα σκοινί και με τη βοήθεια ενός φίλου έφτασα στα 10 μέτρα, όπου και σταμάτησα», περιγράφει ο κ. Steer.



perierga.gr - Ανακάλυψαν ένα μεσαιωνικό πηγάδι στο σαλόνι τους!
Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο ίδιος αρχικά, το οικόπεδο που βρίσκεται το σπίτι του ήταν δασικές εκτάσεις μέχρι το 1895, ενώ ένα μεγάλο πηγάδι χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τον Sir Francis Drake για να μεταφέρουν νερό από Dartmoor στο Πλίμουθ. «Έχω κάνει μεγάλη προσωπική έρευνα και θα ήθελα να μάθουμε ποιος ήταν εδώ πριν από εμάς. Έχω ένα κομμάτι της ιστορίας του Πλίμουθ στο σαλόνι μου και αυτό είναι πολύ συναρπαστικό», συμπληρώνει ο συνταξιούχος.
perierga.gr - Ανακάλυψαν ένα μεσαιωνικό πηγάδι στο σαλόνι τους!http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.