Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Minack-ένα θέατρο με θέα τη θάλασσα

Το Minack είναι ένα υπαίθριο θέατρο κοντά στο Land's End της Κορνουάλης, στην Αγγλία. Είναι κατασκευασμένο πάνω σε έναν γρανιτένιο βράχο, που προεξέχει στη θάλασσα.
Πολλοί επισκέπτες φαντάζονται ότι το θέατρο χτίστηκε από Ρωμαίους κατακτητές. Αν οι λεγεώνες του Καίσαρα είχαν φτάσει σε αυτήν την περιοχή θα γοητεύονταν σίγουρα. 
Η αλήθεια όμως είναι ότι η δημιουργία του θεάτρου είναι η εκπλήρωση του ονείρου μιας εκπληκτικής γυναίκας. 
 
 
Το θέατρο είναι το πνευματικό παιδί της Rowena Cade,  η οποία ζούσε στο Minack House με θέα στον κόλπο Porthcurno. Η γυναίκα αυτή εμπνεύστηκε, σχεδίασε και πραγματοποίησε την κατασκευή του πιο πρωτότυπου θεάτρου της Βρετανίας.
Ένα βράδυ του 1929, η τοπική θεατρική ομάδα ανέβασε το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σαίξπηρ σε ένα λιβάδι της περιοχής. Το ίδιο επανέλαβε και την επόμενη χρονιά. Η Rowena Cade παραχώρησε τον κήπο του σπιτιού της στη θεατρική ομάδα, για να ανεβάσουν το επόμενο έργο τους, που θα ήταν "Η τρικυμία" του Σαίξπηρ. Η θέση ήταν η πιο κατάλληλη, αφού βρισκόταν δίπλα στη θάλασσα.
Η Cade,  με τη βοήθεια του κηπουρού της, διαμόρφωσε το χώρο και έφτιαξε καθίσματα, μεταφέροντας υλικά από την παραλία. Το 1932, η παράσταση ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία. Η Rowena Cade αποφάσισε να βελτιώσει το θέατρο. Δούλευε σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τη βοήθεια δύο ανδρών, του Billy Rawlings και του Charles Angove, ώστε να μπορεί η θεατρική ομάδα να παίζει το καλοκαίρι.
Το 1944 το θέατρο χρησιμοποιήθηκε για την ταινία "Love Story", με πρωταγωνιστές τον Stewart Granger και την Margaret Lockwood. Όμως οι κακές καιρικές συνθήκες τους ανάγκασαν να γυρίσουν τις περισσότερες σκηνές σε στούντιο. Το 1955 χτίστηκαν τα πρώτα καμαρίνια.
Η Rowena Cade πέθανε στις 26 Μαρτίου 1983, στην ηλικία των 89 ετών. Σήμερα, το θέατρο χρησιμοποιείται από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, για μια πλήρη καλοκαιρινή περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας ανεβαίνουν 17 θεατρικά έργα, τα οποία παράγονται από εταιρείες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και επισκέπτριες εταιρείες από τις ΗΠΑ. 
Το θέατρο είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες όλο το υπόλοιπο του έτους. Το Minack γιόρτασε τα 75α γενέθλια του το 2007 ανεβάζοντας το έργο «Τρικυμία» - το πρώτο έργο που παίχτηκε όταν άνοιξε το θέατρο το 1932. 
Το θέατρο Minack είναι και θα παραμείνει ζωντανή μαρτυρία του ονείρου, του οράματος,  της έμπνευσης, της θέλησης και της επιμονής μιας γυναίκας που αγαπούσε το θέατρο και τον Σαίξπηρ.
Πηγές 1 2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.