Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Βιβλιοπρόταση: "H ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑ"

Ειδικός στον Αραβικό πολιτισμό, ο Εamon Gearon  ξεκίνησε τη συγγραφή του βιβλίου του στο Κάιρο. Τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στη Σαχάρα, την οποία περιγράφει ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη της γης, που παγίδεψαν τη φαντασία όσων την επισκέφτηκαν, είτε ήταν κάτοικοι είτε επισκέπτες.
Το βιβλίο δεν θα είναι υπό τη μορφή εγκυκλοπαίδειας αλλά θα καθοδηγεί τον αναγνώστη στα λογοτεχνικά και φανταστικά μονοπάτια της Σαχάρα, την ιστορία της, την κουλτούρα και όλη τη δημιουργική δουλειά που ενέπνευσε.
Η Σαχάρα καλύπτει μιa έκταση όση οι ΗΠΑ μαζί με την Αλάσκα και τη Χαβάη. Είναι πλούσια σε γλυπτά και ζωγραφική. Η περιοχή βέβαια αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Ενέπνευσε πολλούς συγγραφείς και ποιητές, κάποιοι από τους οποίους δεν την επισκεφτήκαν ποτέ.
Ο Paul Bowles εκφράζει με μεγάλη ενάργεια τα αληθινά συναισθήματα που προκαλεί μια επίσκεψη στην περιοχή: « Για κάποιον που έμεινε στη Σαχάρα, αυτή δεν είναι ίδια με τη Σαχάρα πριν την επισκεφτεί. Εδώ, το τοπίο  φωτίζεται από τα άστρα που μοιάζουν με φωτιές …τίποτε άλλο δεν ακούγεται από την ανάσα σου και τον ήχο της καρδιάς που χτυπά…καμιά άλλη περιοχή δεν προσφέρει την απόλυτη ικανοποίηση ότι βρίσκεσαι μέσα σε κάτι απόλυτο…
Περισσότερες πληροφορίες στο www.EamonnGearon.com
ΠΗΓΉ: http://www.arabnews.com/sahara-cultural-history
 
Το είδαμε: http://faidra111.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.