Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Πολύ όμορφο. Y Lan: Η γυναίκα που… παίζει με την άμμο!

perierga.gr - Y Lan: Η γυναίκα που παίζει με την άμμο!

Με το ψευδώνυμο Y Lan, η Βιετναμέζα καλλιτέχνις Tran Thi Hoang Lan έγινε διάσημη σε ολόκληρη την Ασία, την Ευρώπη αλλά και την Αμερική, δημιουργώντας εκπληκτικά έργα τέχνης από άμμο.

Η Υ Lan χωρίς να έχει καμία προηγούμενη επαγγελματική γνώση στις τέχνες, ανακάλυψε τυχαία το μοναδικό ταλέντο της στην κατασκευή έργων ζωγραφικής με άμμο. Το 2001, κατά την επίσκεψή της στην πατρίδα του συζύγου της, μαγεύτηκε από τις παράκτιες αμμώδεις περιοχές και αποφάσισε να πάρει μαζί της σε διαφανή βάζα διάφορα χρώματα άμμου.



perierga.gr - Y Lan: Η γυναίκα που παίζει με την άμμο!
Επιστρέφοντας στο σπίτι της, άρχισε να σκέφτεται τι μπορούσε να κάνει με την πολύχρωμη άμμο που είχε συλλέξει και αμέσως γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό της να φτιάξει πίνακες ζωγραφικής με άμμο.
perierga.gr - Y Lan: Η γυναίκα που παίζει με την άμμο!
Παρόλο που ξεκίνησε με μόλις τρία χρώματα άμμου, με την πάροδο των χρόνων, η αυτοδίδακτη Y Lan πέτυχε να έχει μια συλλογή από ογδόντα και πλέον διαφορετικά χρώματα άμμου, τα οποία έχει συγκεντρώσει από ολόκληρο το Βιετνάμ.
perierga.gr - Y Lan: Η γυναίκα που παίζει με την άμμο!
Με έμφαση στα τοπία αλλά και στα πορτρέτα σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων, η Y Lan παραδέχεται ότι πέρασε πολλά χρόνια εξασκώντας το ταλέντο της μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, αφού «ένας… άστοχος κόκκος άμμου μπορεί να παραμορφώσει ένα πρόσωπο», όπως επισημαίνει και η ίδια.
perierga.gr - Y Lan: Η γυναίκα που παίζει με την άμμο!http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.