Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Βιβλιοπρόταση: Ταξίδι στην ποίηση...


Όσες φορές κάναμε μια πρόταση μας για βιβλίο στο μπλογκ μας αυτή αφορούσε κυρίως πεζογραφήματα ή μυθιστορήματα. Σήμερα θα το αλλάξουμε λίγο και θα σας προτείνουμε κάτι εντελώς ποιητικό. Και θα κάνουμε την συγκεκριμένη πρόταση γιατί την έχουμε μελετήσει καθώς είμαστε κάτοχοι αυτής της εγκυκλοπαίδειας και γνωρίζουμε από προσωπική μας άποψη ότι η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική. Ενδεχομένως λίγο παλιά, αλλά σίγουρα κάπου θα μπορέσετε να την βρείτε σε περίπτωση που θελήσετε...






Ο λόγος για το '' Παγκόσμια ποιητική ανθολογία, Ταξίδι στην ποίηση'' από τις εκδόσεις ΝΑΥΤΙΛΟΣ. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εγκυκλοπαίδεια η οποία περιλαμβάνει όλη την παγκόσμια αλλά και Ελληνική ποίηση. Αποτελείται από 6 τόμους και ο κάθε τόμος περιλαμβάνει αλφαβητικά την κάθε χώρα και τους ποιητές που αυτή έχει αναδείξει επίσης με αλφαβητική σειρά. Οι 4 πρώτοι τόμοι αφορούν την παγκόσμια ποίηση ενώ οι 2 τελευταίοι την Ελληνική.



Εκατοντάδες ποιητές και δείγμα από το έργο τους καθώς και μια μικρή βιογραφία για τον καθένα είναι αυτά που θα δει κάποιος διαβάζοντας την εγκυκλοπαίδεια. Καλοτυπωμένο με σκληρό εξώφυλλο το συγκεκριμένο πόνημα κατά τη γνώμη μας είναι μια εξαιρετική δουλειά από τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να το ολοκληρώσουν.

Αυτή λοιπόν είναι η σημερινή μας βιβλιοπρόταση.
Να είστε καλά και καλή συνέχεια ημέρας.

Ποίηση και Λογοτεχνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.