Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Εγκεφαλική Θλάση- Νανά Νέστορος (ένα ποίημα που μιλάει για την ωμή πραγματικότητα όσον αφορά την πολιτική συνείδηση του Έλληνα)

Θάλασσα οι άστεγοι,
φουρτούνα στους δρόμους
Μολότοφ, αντίδραση
σε ψυχώ τρομονόμους
Φτύνοντας όλο τ’ άχτι μας
σε κλόουν και αστυνόμους
Μήπως τάχα αλλάξει κάτι
με το σάλιο ή το αίμα
Φωνάξτε, τσιρίξτε,
σηκώστε πανό
Η χώρα αύριο πάλι
θα τρώει σανό
Ζωάκια λούτρινα
μπροστά στην TV
περιμένουν τη σειρά τους
για φτηνή λοβοτομή
Λοιπόν… γιατί κάνω πορείες στους δρόμους…;
όταν ξέρω πως στην κάλπη
και φέτος θα φτάσει
η χρόνια κι ανίατη
εγκεφαλική θλάση
Τώρα που πάψαμε να βγαίνουμε
στις κόκκινες πορείες
στραφήκαν οι ελπίδες μας
σ’ επιστημονικές θεωρίες
Κι έτσι λοιπόν θεωρούμε
πως θα μας σώσει μάλλον
ταχεία μεταμόσχευση
μετά από κλωνοποίηση
πρότυπων εγκεφάλων 

Το είδαμε στο ποιητικό καφενείο



Επίσης στο συγκεκριμένο μπλογκ είδαμε και μια ανακοίνωση που θα θέλαμε να προωθήσουμε, καθώς αγαπάμε τέτοιες εκδηλώσεις και μας αρέσει μέσω του ''Ποίηση και Λογοτεχνία'' να τις προωθούμε.


Το τμήμα ποίησης του Πολυχώρου Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη διοργανώνει έναν κύκλο συναντήσεων ποιητών και φίλων της ποίησης με τίτλο: ΄΄Ποιητικό Καφενείο΄΄. Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Πέμπτη στις 8 μμ, σε μια φιλική ατμόσφαιρα στον Πολυχώρο Τέχνης 
( Αντωνοπούλου 17, Βόλος), με είσοδο ελεύθερη. Στο πρόγραμμα του Ποιητικού Καφενείου περιλαμβάνονται: - Συζητήσεις σε θέματα ποίησης, ( τέχνες, είδη, στιχουργικές μορφές κ.α) - Αφιερώματα σε παλιούς και νέους ποιητές - Παρουσιάσεις ποιητικών συλλογών - Μελοποιημένη ποίηση κα.
Τις συζητήσεις και τις εκδηλώσεις συντονίζει ο ποιητής Κυριάκος Κυτούδης, καθηγητής του Τμήματος Ποίησης του Πολυχώρου Τέχνης και της International Art Academy. « Στα πλαίσια του Ποιητικού Καφενείου, γίνεται και δημιουργική γραφή στην ποίηση με ένα θέμα…. και πολλές εκδοχές. Αυτά τα ποιήματα είναι που παρουσιάζονται σ’ αυτόν τον ιστότοπο και αξίζει να σημειωθεί, ότι η διάρκεια δημιουργικής γραφής, είναι μόνον 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.