Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τα ομορφότερα φυσικά… spa!

Από τη Γουατεμάλα και την Τουρκία, μέχρι την Κίνα και την Αμερική τα δημιουργήματα της φύσης δεν γνωρίζουν σύνορα! Φυσικές πισίνες, μικρές γαλάζιες λίμνες επάνω σε ασβεστολιθικά πετρώματα διαδέχονται η μία την άλλη στη σειρά, συνθέτοντας εντυπωσιακές εικόνες όπου το γαλαζοπράσινο χρώμα κυριαρχεί στο τοπίο. Κι όταν, μάλιστα, αποτελούν τα διασημότερα φυσικά spa στον κόσμο με σπουδαίες ιαματικές ιδιότητες, τότε η «χρηστικότητά» τους αποκτά άλλο ενδιαφέρον και η δημοφιλία τους είναι δεδομένη!
1. Semuc Champey Pools, Γουατεμάλα
perierga.gr - Τα ομορφότερα φυσικά... spa!
Μικρές λίμνες και φυσικές πισίνες στη σειρά, ανάμεσα στα βράχια του ποταμού Cahabon. Πεντακάθαρα νερά σε έναν μοναδικό φυσικό σχηματισμό με αποχρώσεις από ανοιχτό πράσινο και σμαραγδί σε σκούρο μπλε και ζαφειρί.



2. Pamukkale, Τουρκία
perierga.gr - Τα ομορφότερα φυσικά... spa!
Το αποκαλούμενο «κάστρο από βαμβάκι» είναι μια φυσική τοποθεσία στην επαρχία Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στη γειτονική χώρα, όπου ανάμεσα φυσικές ασβεστολιθικές αναβαθμίδες συγκεντρώνονται καταγάλανα νερά, δημιουργώντας μικρές φυσικές πισίνες. Το 1988 η περιοχή συμπεριλήφθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
3. Huanglong Pools, Κίνα
perierga.gr - Τα ομορφότερα φυσικά... spa!
Η εικόνα και μόνο είναι αρκετή για να θεωρήσουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Η περιοχή Huanglong βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας και είναι γνωστή για τις πολύχρωμες αλλεπάλληλες πισίνες που σχηματίζονται από τις εναποθέσεις ασβεστίτη που «κατακάθονται» στα νερά που φτάνουν εδώ από τις χιονισμένες βουνοκορφές. Γαλάζιο, γαλάζιο, γαλάζιο…
4. Kuang Si Falls, Λάος
perierga.gr - Τα ομορφότερα φυσικά... spa!
Μέσα σε ένα τροπικό δάσος οι «καταρράκτες» Kuang Si Falls καλύπτουν τρία επίπεδα και είναι ιδιαίτερα ρηχοί. Τα νερά καταλήγουν σε φυσικούς πετρώδεις σχηματισμούς εν είδει πισίνας, προσφέροντας όχι μόνο μοναδικές εικόνες αλλά και τη δυνατότητα κολύμβησης όλες τις εποχές του χρόνου.
5. Baishuitai Pools, Κίνα
perierga.gr - Τα ομορφότερα φυσικά... spa!
Οι λευκές «ταράτσες» με νερό στους πρόποδες των βουνών Haba Snow είναι αποτέλεσμα της συνεχούς απόθεσης του ανθρακικού ασβεστίου που περιέχεται στο νερό της παρακείμενης πηγής. Το νερό τρέχει κατά μήκος της πλαγιάς του βουνού, δημιουργώντας την εντύπωση ότι λευκά «κύματα» σκαλίστηκαν επιμελώς στη βάση της οροσειράς από κάποιον επιδέξιο γλύπτη.
6. Mammoth Hot Springs, ΗΠΑ
perierga.gr - Τα ομορφότερα φυσικά... spa!
Ένα μεγάλο σύνολο από θερμές πηγές και φυσικές πισίνες επάνω σε έναν λόφο από τραβερτίνη στο εντυπωσιακό πάρκο Yellowstone National Park, που δημιουργήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, δεν μπορεί παρά να κερδίσει τα βλέμματα των επισκεπτών. Αποχρώσεις καφέ, πορτοκαλί, κόκκινου και πράσινου συνθέτουν μία από τις πλέον πολυφωτογραφημένες περιοχές των ΗΠΑ.
7. Badab e-Surt, Ιράν
perierga.gr - Τα ομορφότερα φυσικά... spa!
Κλιμακωτές «ταράτσες» με νερό στην επαρχία Mazandaran στο βόρειο Ιράν, δημιουργήθηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια, από το νερό δύο παρακείμενων ιαματικών πηγών που περιέχει διάφορα ανθρακικά ορυκτά, τα οποία με τη σειρά τους στερεοποιούνται και παραμένουν στην πλαγιά του βουνού. Μια φυσικά διαμορφωμένη «σκάλα» με νερό σε διάφορες αποχρώσεις, που έχει όμως και θεραπευτικές ιδιότητες.
8. Egerszalók, Ουγγαρία
perierga.gr - Τα ομορφότερα φυσικά... spa!
Ως επί το πλείστον το νερό είναι καυτό και πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Για το λόγο αυτό οι πισίνες Egerszalók αποτελούν ένα από τα πλέον διάσημα φυσικά spa στον κόσμο, που προσφέρει αφειδώς τις χαλαρωτικές τους υπηρεσίες αλλά και στιγμές ευεξίας στους τυχερούς χρήστες του.

http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.