Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πέθανε η σύζυγος του ποιητή Τ. Σ. Έλιοτ


Η Βάλερι Ελιοτ, η χήρα του νομπελίστα και κορυφαίου ποιητή του βρετανικού μοντερνισμού Τ. Σ. Ελιοτ, πέθανε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο σπίτι της στο Λονδίνο έπειτα από σύντομη ασθένεια σε ηλικία 86 ετών.

Η Εσμέ Βάλερι Φλέτσερ ήταν η δεύτερη σύζυγος του Ελιοτ. Γνωρίστηκαν στον εκδοτικό οίκο Faber & Faber στο Λονδίνο, όπου εκείνος ήταν διευθυντής και εκείνη γραμματέας του από το 1949.

Παρά τη διαφορά ηλικίας –τους χώριζαν 38 χρόνια– ο γάμος τους έγινε τον Ιανουάριο του 1957 και διήρκεσε ως τον θάνατο του Ελιοτ το 1965 και, σε αντίθεση με τον ταραγμένο γάμο του με την πρώτη του σύζυγο Βιβιέν Χέιγουντ, ήταν ευτυχισμένος.

Μετά το θάνατο του Ελιοτ, η Βάλερι ήταν η διαχειρίστρια του έργου του. Επιμελήθηκε την έκδοση της αλληλογραφίας του και εξέδωσε ένα πανομοιότυπο του προσχεδίου της «Ερημης Χώρας».

Υπακούοντας στις τελευταίες επιθυμίες του ποιητή, αρνήθηκε να συνεργαστεί με συντάκτες της βιογραφίας του.








Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.