Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Τέσσερις σύγχρονοι χιλιανοί ποιητές εμπνέονται από την Ελλάδα: Παρουσίαση στο Ινστιτούτο ΘερβάντεςΤο Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει το βιβλίο «Τέσσερις σύγχρονοι Χιλιανοί ποιητές εμπνέονται από την Ελλάδα», σε

επιμέλεια και μετάφραση του Ρήγα Καππάτου, από τις εκδόσεις ΕΚΑΤΗ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Χιλής στην Αθήνα, την επόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19.30.

Η σχέση της χιλιανής ποίησης με την Ελλάδα χρονολογείται από την εποχή της ισπανικής κατάκτησης, με τον Πέδρο ντε Όνια, (16ος αι.) και συνεχίζεται με μεταγενέστερους ποιητές, όπως εκείνος ο περίφημος για το ελληνικό του φρόνημα και όνομα, Νάρκισσος Τονδρώ, που έγραψε μόνο ένα ποιητικό βιβλίο στο οποίο τιμάται επάξια η Ελλάδα, αλλά και σύγχρονοι ποιητές, όπως οι Ροσαμέλ ντελ Βάλλιε, Αλφόνσο Καλδερόν, Αλεχάνδρο Λαβκέν και Αντόνιο Φερράδα Αλαρκόντου του παρόντος βιβλίου.


Αυτή η πρωτότυπη δίγλωσση ποιητική συλλογή οφείλεται στο ότι ο κάθε ένας από τους τέσσερις ποιητές δεν έγραψε ένα, δύο ή μερικά ποιήματα εμπνευσμένα περιστασιακά από την Ελλάδα, αλλά μία ολόκληρη συλλογή, ως αποτέλεσμα βαθύτερου δεσμού μαζί της, γνώσης της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Την ανθολόγηση και τη μετάφραση έκανε ο Ρήγας Καππάτος, ο οποίος θα παρουσιάσει το βιβλίο.
Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Εκάτη και την Πρεσβεία της Χιλής στην Αθήνα.

ΤοποθεσίαΑίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Αθήνα
Ημερομηνία14.11.2012, 19.30
Τιμές εισιτηρίωνΕίσοδος ελεύθερη
Πηγή: http://www.culturenow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.