Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Από τις 28 Νοεμβρίου
Θέατρο Rex – Σκηνή Κοτοπούλη
Τέσσερις μέρες χάνονται στη νύχτα, τέσσερις νύχτες λιώνουν τον καιρό σαν όνειρο…
(Πράξη Α’, Σκηνή Α’)


Η Σκηνή Κοτοπούλη υποδέχεται δύο χρόνια μετά και πάλι το κοινό με ένα από τα σπουδαιότερα και πιο αγαπημένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Μιχαήλ Μαρμαρινού. 


Μια παράσταση - γιορτή γεμάτη εκπλήξεις, ποίηση και χιούμορ με το φανταστικό και το κωμικό στοιχείο να υφαίνουν έναν σαγηνευτικό ιστό περιμένει τους θεατές στη Σκηνή Κοτοπούλη από τις 28 Νοεμβρίου!


Λίγα λόγια για το έργο...


 


Ο Βασιλιάς Θησέας και η Ιππολύτη ετοιμάζουν την γιορτή του γάμου τους όταν τέσσερις νέοι εραστές καταφεύγουν στο δάσος γύρω από την Αθήνα για να ζήσουν τον ερωτά τους, μακριά από τους κανόνες που θέλουν οι γονείς τους να τους επιβάλλουν. Αλλά στο σκοτεινό δάσος, οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν με τους βασιλιάδες των ξωτικών και ο σκανδαλιάρης Πουκ θα μπερδέψει με ξεκαρδιστικό τρόπο τις ζωές των τεσσάρων εραστών! Και όταν θα εμφανιστεί μία ομάδα ντόπιων μαστόρων που ετοιμάζουν μία παράσταση για τις γιορτές του βασιλικού γάμου, τα μαγικά ξόρκια, τα αστεία και τα ανακατέματα θα δημιουργήσουν ένα κουβάρι που μοιάζει αδύνατο να ξεμπλέξει!

Η ταυτότητα της παράστασης


Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Καλλιτεχνική σύμβουλος για τα Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα
Κοστούμια: Δανάη Κουρέτα, Βέρικο Μγκελάτζε
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Κίνηση: Φώτης Νικολάου

 Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σύλβια Λούλιου

Παίζουν: Γιάννης Βογιατζής, Ευγενία Δημητροπούλου, Νίκος Κουρής, Γιώργος Κριθάρας, Περικλής Μουστάκης, Γιώργος Μπινιάρης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Αργύρης Πανταζάρας, Άγγελος Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Ιωάννα Παππά, Εύη Σαουλίδου, Φοίβος Ριμένας, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Χάρης Τσιτσάκης


Ημέρες και ώρες παραστάσεων από 28/11 έως 6/1

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 20.30
Σάββατο 17.00 και 20.30
Κυριακή στις 19.00
Τιμές εισιτηρίων: 21Euro, 15Euro,12Euro (φοιτητικό)
κάθε Πέμπτη ειδική ενιαία τιμή 13 Euro

 Πρώτη παράσταση: 28/11/2012
Τελευταία παράσταση: 15/02/2013 


Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνη
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.