Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η θλίψη μου είναι μια γυναίκα - Έλενα Πολυγένη


ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Οι (.poema..) εκδόσεις

παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της

ΕΛΕΝΑΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Η θλίψη μου είναι μια γυναίκα

 

Αθήνα, Οκτώβριος 2012

Σχήμα: 20,5x13,5εκ., σελ.: 48, τιμή: 8,5 ευρώ, ISBN: 978-960-89807-3-0



 
Ο ποιητικός διάκοσμος της Ελενας Πολυγένη είναι σύντομος και πυκνός˙ συμπεριέχει μικρές αλήθειες, επισημαίνει σημαίνουσες λεπτομέρειες, αποτυπώνει το οικείο και το καθημερινό. Παράλληλα, μέσα από τα 43 ποιήματα της συλλογής, γίνεται φανερό ένα βλέμμα που περιορά τον κόσμο και, εστιάζοντας στα προς στιγμήν ανώδυνα, αναδεικνύει την επώδυνη σύστασή τους.

 

Ο τόνος της εσωτερικής φωνής της Ελενας Πολυγένη σ’ αυτό το έργο είναι χαμηλός, όπως αρμόζει σε μιαν εξομολόγηση, αφοσιωμένος στην περιγραφή ενός υπαρξιακού σύμπαντος: η σφαίρα της θηλυκής φύσης περιφέρεται ανάμεσα στην απτή, όσο και στην κρυφή ή αφανέρωτη, πραγματικότητα του ατόμου σε συνάρτηση με τον τωρινό χρόνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.