Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Έκθεση έργων του Θεόφιλου στην Αυστραλία

Έκθεση με αντίγραφα έργων του εξαίρετου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου θα παρουσιαστεί στην Ελληνική Λέσχη της Καμπέρας στην Αυστραλία προκειμένου να τιμηθεί η 100η επέτειος της απελευθέρωσης των νήσων του Βορείου Αιγαίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου από τον πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα της Ωκεανίας, κ. Χάρη Δαφαράνο.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές η έκθεση θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να γνωρίσουν τα έργα του «εξαιρετικού λαϊκού ζωγράφου που απαθανάτισε θρύλους και παραδόσεις, καθημερινές στιγμές από την ελληνική πραγματικότητα με το μοναδικό του προσωπικό ύφος που καθιστά τα έργα του από τα πλέον αναγνωρίσιμα της ελληνικής ζωγραφικής»....



«Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης κατάφερε να γίνει ο σπουδαιότερος λαϊκός καλλιτέχνης της Ελλάδας, το ταλέντο του οποίου όμως αναγνωρίστηκε μοναχά μετά θάνατον», αναφέρουν επίσης.

Τίτλος της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου, είναι «Λέσβος-Λήμνος- 'Άγιος Ευστράτιος: Το Ελληνικό Πνεύμα δια μέσου των Χιλιετηρίδων».

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.