Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης

Είναι αλήθεια πως κατά καιρούς έχουμε ακούσει, διαβάσει αλλά και μιλήσει με πολύ κατηγορηματικό και υποτιμητικό τρόπο για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τις περισσότερες φορές βέβαια η επίθεση μας αυτή δεν ήταν και τόσο απρόκλητη.
Όμως για να είναι κανείς δίκαιος θα πρέπει και να μιλάει για το δίκαιο.

Εχθές είδαμε την νέα σειρά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ '' Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης'' η οποία έκανε πρεμιέρα με ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη.

Πέρα από τις πολλές διακοπές για διαφημίσεις και τον λίγο χρόνο καθαρής εκπομπής , οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ καλές.
Μια εντυπωσιακή παρουσίαση από τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος στάθηκε στο θέμα της εκπομπής με γνώση και σεβασμό, ήταν ένας ακόμα συντελεστής για την επιτυχία του αφιερώματος αυτού....


Είδαμε πτυχές της ζωής του νομπελίστα ποιητή που δεν γνωρίζαμε, ακούσαμε καθηγητές (φίλους του ή μη) να ξεδιπλώνουν στοιχεία του χαρακτήρα του και φυσικά έγινε λόγος για την μεγάλη πληγή που ακολουθούσε πάντα τον Γιώργο Σεφέρη, '' οι αλησμόνητες πατρίδες'', που ήταν φυσικά ο τόπος καταγωγής του.
Κάτι που ενδεχομένως να μην γνώριζε πολύς κόσμος είναι η ηχηρή παρουσία της νεολαίας στην κηδεία του Γιώργου Σεφέρη, όπου στην εν λόγω εκπομπή όχι μόνο παρουσιάστηκε αλλά είχαμε την ευκαιρία να δούμε και αποκόμματα εφημερίδων της εποχής με θέμα την εξόδιο ακολουθία του μεγάλου αυτού Έλληνα ποιητή.

Ελπίζουμε και το δεύτερο επεισόδιο της αυτής σειράς που θα είναι αφιερωμένο στο μεγάλο Αλεξανδρινό, τον Κ.Π Καβάφη, να είναι εξίσου ακριβές όσο το πρώτο. Επίσης ελπίζουμε να δούμε λιγότερες διαφημίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.