Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ελληνο-πορτογαλική πολιτισμική συνεργασία

Ελληνο-πορτογαλική πολιτισμική συνεργασία

Κοινές δράσεις για τη Δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον Καβάφη συμφώνησαν οι υπουργοί Πολιτισμού στις Βρυξέλλες

«Agora Project» λέγεται το πρόγραμμα που πρότεινε ο υπουργός Πολιτισμού της Πορτογαλίας κ. Jorge Barreto Xavier στον αναπληρωτή υπουργό ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, με τον οποίο συναντήθηκε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Τζαβάρας αποδέχθηκε την πρόταση και εισηγήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση να γίνει στην Αρχαία Αγορά,
«στον τόπο όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, και μέσω αυτού του συμβολισμού να καταδείξουμε ότι μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο θεσπίζονται αξίες και χαράσσονται πολιτικές για την υπέρβαση των δυσκολιών και των εμποδίων που δημιουργεί η κρίση στις κοινωνίες»...

 

Ο κ. Τζαβάρας, με τη σειρά του, πρότεινε στον πορτογάλο υπουργό Πολιτισμού, να εορταστεί η επέτειος των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη το 2013 με κοινές εκδηλώσεις στις δύο χώρες που θα αναφέρονται στην παράλληλη ζωή και σχέση του Έλληνα Καβάφη και του Πορτογάλου Πεσόα.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας θα συζητηθούν στο πλαίσιο επισκέψεων που θα ανταλλάξουν στο επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.