Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο κ. Νίκος Λυγερός στο ''Ποίηση και Λογοτεχνία''.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έρχεται να εμπλουτίσει τη λίστα με τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκαν σε εμάς να μιλήσουν για τη λογοτεχνία αλλά και γι' άλλα σημαντικά θέματα που ενδιαφέρουν όλους μας.

Ο Νίκος Λυγερός είναι ο άνθρωπος με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στον κόσμο (189) στην κλίμακα Standford – Binet, κι ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Πρόκειται για έναν άνθρωπο άμεσο και ειλικρινή ενώ έχει την τάση να λέει πολλά εν ολίγοις και όχι το αντίστροφο.
Είναι μαθηματικός στο πανεπιστήμιο της Λυών ενώ ταυτόχρονα είναι κι επισκέπτης καθηγητής σε ελληνικά πανεπιστήμια.
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για έναν ιδανικό- ολοκληρωμένο άνθρωπο (Homo Universalis) της δικής μας σύγχρονης εποχής. Ένας αλτρουιστής. ζωγράφος, συγγραφέας, σκηνοθέτης, μουσικός ενώ παράλληλα ασχολείται με την κοινωνιολογία, την στρατηγική την γεωπολιτική κ.α.

Αυτό που μας έκανε να του κάνουμε αυτή τη πρόσκληση για συνέντευξη ήταν ο όρος ''ποιητής'' που τον χαρακτηρίζει. Όμως όταν έχεις την ευτυχία να κάνεις συνέντευξη στον Νίκο Λυγερό δεν μπορείς να μείνεις αποκλειστικά στα αμιγώς λογοτεχνικά θέματα.

Πολλές φορές έχουμε δημοσιεύσει ποιήματα του τα οποία πάντα είχαν μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Αύριο λοιπόν μπορείτε να τον διαβάσετε μέσω το ιστολογίου μας σε μια συνέντευξη που μας έδωσε η οποία φυσικά δεν πρόκειται να κουράσει τον αναγνώστη.
Με απαντήσεις σύντομες και ουσιώδεις ο κ. Λυγερός μας κάνει την τιμή να δεχθεί την πρόσκληση μας για συνέντευξη.
Αγαπάει την Ελλάδα και την ανθρωπότητα κι όσοι παρακολουθούμε τα κοινά σίγουρα έχουμε ακούσει το όνομα του σε σημαντικούς εθνικούς αγώνες όπως για παράδειγμα στο θέμα της ΑΟΖ.  Μπορεί κάποιος να διαβάσει κι άλλα για τον Νίκο Λυγερό και στο προσωπικό του Site http://www.lygeros.org/.

Δείτε την συνέντευξη αύριο στις 2 μ.μ. 

1 σχόλιο:

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.