Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ταξί μετατρέπει το θόρυβο των δρόμων σε μελωδία!

Ο μουσικός και σχεδιαστης Yuri Suzuki βρίσκεται πίσω από αυτό το πρωτότυπο project, που φέρει την ονομασία «Sound Taxi» και κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες στους δρόμους του Λονδίνου, δημιουργώντας ποικίλες αντιδράσεις στους περαστικούς.
perierga.gr - Ταξί μετατρέπει το θόρυβο των δρόμων σε μελωδία!
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό μαύρο λονδρέζικο ταξί, το οποίο τροποποιήθηκε και εξοπλίστηκε με ειδικά ηχεία και μικρόφωνα τα οποία συλλέγουν και καταγράφουν τους θορύβους στους δρόμους.



perierga.gr - Ταξί μετατρέπει το θόρυβο των δρόμων σε μελωδία!
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού, μετατρέπονται σε μελωδίες, διαφορετικές κάθε φορά, ανάλογα με τους ήχους και τους θορύβους που έχουν συλλεχθεί από τις γειτονιές της πόλης.
perierga.gr - Ταξί μετατρέπει το θόρυβο των δρόμων σε μελωδία!
Οι μουσική αυτή ακούγεται εν τέλει από τα μεγάφωνα προς τα έξω, καθώς το ταξί περιδιαβαίνει το Λονδίνο. «Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι οι αντιδράσεις του κόσμου, καθώς η μουσική αλλάζει από περιοχή σε περιοχή όπως, άλλωστε, και οι θόρυβοι δεν είναι ποτέ ίδιοι από το ένα σημείο στο άλλο», λέει ο δημιουργός.
perierga.gr - Ταξί μετατρέπει το θόρυβο των δρόμων σε μελωδία!http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.