Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εμείς και το Facebook. Μια σχέση μίσους...

Αγαπητοί φίλοι για χάριν της αλήθειας θα πρέπει να αποδώσουμε στο facebook ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' ως μπλογκ, καθώς ήταν το μέσο εκείνο που μας έφερε σε επαφή μαζί σας. Επίσης θα πρέπει να είμαστε ειλικρινής, το facebook ακόμα συνεχίζει να διαδίδει την προσπάθεια μας.

Όμως στην πραγματικότητα η προσπάθεια μας έχει γίνει δημοφιλής γιατί εμείς είμαστε σε άμεση επαφή με τον κόσμο, με τα προβλήματα του, με τη ζωή του. Πριν κάνουμε το οτιδήποτε πρώτα το αναφέρουμε στους αναγνώστες μας και πάντα αιτιολογούμε το ''γιατί'' κάνουμε κάτι. Σκοπός μας είναι ο κόσμος να βλέπει τον εαυτό του μέσα από το ιστολόγιο μας και να καταλάβει ότι το '' Ποίηση και λογοτεχνία'' είναι δικό μας, όλων μας και όχι μόνο των διαχειριστών του...



Πράγματι τον τελευταίο καιρό το ιστολόγιο μας έχει αυξήσει κατά πάρα πολύ την επισκεψιμότητα του πράγμα που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να το ενημερώνουμε με νέα θέματα συνέχεια. Εκτός του ότι κάποιες φορές δανειζόμαστε θέματα από άλλα πολύ όμορφα ιστολόγια, τα περισσότερα θέματα μας είναι πονήματα δικά μας, έρευνες και πολυετής μελέτες. Το αποκορύφωμα βέβαια των θεμάτων μας είναι τα δικά σας έργα.

Το κείμενο αυτό δεν γράφεται για να ευλογήσουμε τα γένια μας αλλά για να σας μεταφέρουμε μια διαπίστωση, καθώς όπως αναφέρθηκε παραπάνω ό,τι σκεφτόμαστε και διαπιστώνουμε θέλουμε να το μοιραζόμαστε μαζί σας. Η διαπίστωση είναι πως ενώ πολύς κόσμος επισκέπτεται το μπλογκ, αυτό δεν μας χαροποιεί. Δεν μας χαροποιεί γιατί έχουμε δει πως 30-40 % του κόσμου προέρχεται από παραπομπή του facebook. Αυτό φυσικά δεν είναι ''καρφί'' στους αναγνώστες μας αλλά σε εμάς.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας πούμε ότι εμείς θα χαρούμε μόνο αν αποκτήσουμε μια άμεση επαφή, μια επαφή που ονειρευόμαστε εδώ και καιρό. Απογαλακτισμένη από το facebook. Γι' αυτό και δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμα θα έχουμε τον λογαριασμό εκεί.
Από την αρχή που ξεκινήσαμε αυτό ήταν το πρώτο όνειρο μας, να αποκτήσουμε αναγνώστες που θα μας θυμούνται χωρίς να μας δουν στο facebook. Κι αυτό φυσικά είναι κάτι που εξαρτάται από εμάς και την δουλειά που θα κάνουμε στο μέλλον και για όσο αντέξουμε ακόμα.

Σας ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.