Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ελένη Εμπορίδου- ΠΛΑΝΕΥΤΕΣ



ΠΛΑΝΕΥΤΕΣ

Ο πίνακας είναι έργο της κ. Ελένης Εμπορίδου.
Κι αν η φωνή σου δεν ακούγεται, μη σκας. Το πλήθος ουρλιάζει, δικαίωση δε θα ‘βρεις, είσαι ένας. Πείθουν οι πολλοί, δεν το ξέρεις; Το βάρος που σηκώνουν ασήκωτο. Η καρδιά σου πονάει, το ξέρω. Η ψυχή τους είναι μαύρη, το ξέρεις;
Αδικείσαι, το ξέρω και το λες. Μα όλοι κωφοί γύρω, δε σ’ ακούνε. Ο ήχος αχνός, όσο δυνατά κι αν φωνάζεις, δε φτάνει στ’ αυτιά τους. Γλυκομίλητοι, χαμογελαστοί, κριτές και γνώστες, ρήτορες με πειθώ. Βαρύγδουποι λόγοι τους συνοδεύουν. Κοπάδια τους ακολουθούν κι αυτοί θριαμβεύουν.
Μα όλα μάταια μπροστά σε σένα. Κανένα βόλι δε σε φτάνει. Η καρδιά σου ασπίδα έχει. Γιατί η αλήθεια είναι ασπίδα και το ψέμα σπαθί που πληγώνει, αλλά δε σκοτώνει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.