Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Όνειρο στο κύμα στο θέατρο Ακροπόλ.


Με την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο τουΑλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το θέατρο Ακροπόλπαρουσιάζει έως τις 21 Μαΐου τον θεατρικό μονόλογο «Όνειρο στο κύμα» της εταιρείας "Ηθικόν Ακμαιότατον", με τον Θανάση Σαράντο.
23 & 30 Aπριλίου & στις 7 Μαίου
Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών το περασμένο καλοκαίρι.
Ο Θανάσης Σαράντος παρουσιάζει την ιστορία ενός μικρού βοσκού που έζησε σε μία νύχτα την ερωτική αποθέωση.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα διήγημα όπου περιγράφεται το γυμνό, μέσα από την αφήγηση ενός άντρα που θυμάται τον πρώτο του έρωτα, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά στην ελληνική λογοτεχνία.

Στη παράσταση «Ονειρο στο κύμα», ο Θανάσης Σαράντος, που έχει ασχοληθεί στενά με το έργο του Παπαδιαμάντη, κρατά τον ρόλο του αφηγητή-δικηγόρου, και παρακολουθεί τη δράση ανάμεσα στα δύο βασικά πρόσωπα, τον νεαρό βοσκό και τη λουόμενη Μοσχούλα, πρόσωπα που εμφανίζονται μέσω προβολών.

Ο σκηνικός χώρος κατά την διάρκεια της παράστασης μετασχηματίζεται σε θάλασσα και σε γκρεμό – τόπο της ονειρικής συνάντησης των δύο νέων.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος
Ερμηνεύει ο ίδιος, ενώ εμφανίζονται ακόμη η Καλλιόπη Σίμου και ο Μιχάλης Θεοφάνους
Σκηνικά – κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Πρωτότυπη μουσική – σχεδιασμός ήχων: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.