Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Καλό σας βράδυ... Μια πόρτα στον Παράδεισο…

perierga.gr - Μια πόρτα στον Παράδεισο...
Αποτέλεσε για χρόνια έναν από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας των αρχαίων Κινέζων και σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας. Το βουνό Heavens Gate βρίσκεται στην επαρχία Zhangjiajie της Κίνας, στο κέντρο του οποίου υπάρχει ένα τεράστιο άνοιγμα προς τον ουρανό, γνωστό ως «Η πύλη του Παραδείσου» (σ.σ. «Door to the Heaven»).

Ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από το απόκοσμο τοπίο, το οποίο συμπληρώνουν τα γιγάντια βράχια που υπάρχουν ολόγυρα, ενώ το άνοιγμα στο κέντρο του βουνού ολοκληρώνει το μοναδικό θέαμα.



perierga.gr - Μια πόρτα στον Παράδεισο...
Πριν από αρκετά χρόνια ένα τρήμα των βράχων κατέρρευσε, δημιουργώντας την «πύλη» σε ύψος 122 μέτρων από το έδαφος, που έμελλε να γίνει η «πόρτα του παραδείσου» τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες που καταφθάνουν εδώ κάθε χρόνο.
perierga.gr - Μια πόρτα στον Παράδεισο...
Οι Αρχές, σε μια προσπάθεια να κάνουν προσβάσιμο το σημείο στους τουρίστες, κατασκεύασαν μια τεράστια «σκάλα» με 999 σκαλοπάτια – ο αριθμός «εννιά» είναι -ως γνωστόν- συμβολικός για τους Κινέζους και συνώνυμος με τις λέξεις «αιωνιότητα» και «διάρκεια».
perierga.gr - Μια πόρτα στον Παράδεισο...
Για όσους, πάλι, δεν αντέχουν την κοπιαστική ανάβαση των σκαλοπατιών, υπάρχει η επιλογή ενός τελεφερίκ αλλά και ενός στριφογυριστού δρόμου μέχρι την κορυφή του βουνού. Πάντως, για κάθε επιλογή, το εντυπωσιακό θέαμα στο τέλος αξίζει τον κόπο!
perierga.gr - Μια πόρτα στον Παράδεισο...http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.