Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μια συμβουλή αγάπης κι εκτίμησης από εμάς.


Καθημερινά μέσω των mails ή από τα κοινωνικά δίκτυα ερχόμαστε σε επαφή με αναγνώστες με πολλούς  από τους οποίους μάλιστα έχουμε αναπτύξει και πολύ καλές φιλικές σχέσεις. Γεγονός που ουσιαστικά κάνει πράξη τα όνειρα που είχαμε όταν ξεκινήσαμε την ενασχόληση μας με το '' Ποίηση και λογοτεχνία'', δηλαδή να φτιάξουμε μια παρέα, ας πούμε έναν ηλεκτρονικό λογοτεχνικό κύκλο, αν επιτρέπεται η φράση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μοιράζονται μαζί μας έργα τους πολλοί από τους οποίους μάλιστα, αν όχι όλοι, είναι ταλαντούχοι ποιητές. Πολλές φορές εμείς ως διαχειριστές του '' Ποίηση και Λογοτεχνία'' αναρωτιόμαστε και εκφράζουμε στους φίλους συνομιλητές μας στους χώρους συζήτησης μας, ερωτήσεις του τύπου '' έχεις εκδώσει κάτι;'', '' Θα εκδόσεις κάποια συλλογή;''.


Οι απαντήσεις που παίρνουμε σχεδόν πάντα είναι αρνητικές. Οι εκδοτικοί οίκοι έχουν γίνει πολύ απαιτητικοί αλλά και προσεκτικοί. Δύσκολα εκδίδονται έργα νέων λογοτεχνών σήμερα και ακόμα δυσκολότερο να εκδοθούν άμεσα...



Βέβαια εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι. Δεν φταίνε οι εκδοτικοί οίκοι πάντα. Λέγεται ότι πλέον ο Έλληνας περισσότερο γράφει παρά να διαβάζει. Ίσως λοιπόν η μεγάλη αυτή ποσότητα γραπτών που περιμένουν να εκδοθούν να έκανε τους οίκους έκδοσης πιο προσεκτικούς, κάτι που είναι και πολύ λογικό.

Εμείς όμως σαν blog στηρίζουμε τους νέους λογοτέχνες και θα θέλαμε να πούμε σε όλους εκείνους τους φίλους μας που περιμένουν να πάρουν μια θετική απάντηση από κάποιον οίκο, να κάνουν υπομονή. Και να ξέρετε η υπομονή δεν είναι μια λέξη μόνο αλλά τρόπος ζωής. Δεν μιλάμε για ανεκτικότητα και συμβιβασμό αλλά για υπομονή.

Ψάξαμε λοιπόν στο διαδίκτυο να βρούμε κάποιο ρητό για την υπομονή και να το αφιερώσουμε σε όλους τους φίλους μας που ενδεχομένως την έχουν ανάγκη. Βρήκαμε πολλά ρητά αλλά τελικά διαλέξαμε κάτι άλλο, ίσως καλύτερο.

Υπομονή θα πει...

Να πονάς, αλλά να μην καταβάλλεσαι.
Να πονάς, αλλά να μην παραφέρεσαι.
Να πονάς, αλλά να μην μεμψιμοιρείς.
Να πονάς, αλλά να μην γκρινιάζεις.
Να πονάς, αλλά να μην γίνεσαι αντικοινωνικός. 
Να πονάς, αλλά να μην γίνεσαι πρόβλημα στο περιβάλλον σου.
Να πονάς, αλλά να μένεις όρθιος.
Να πονάς, αλλά να χαμογελάς.
Να πονάς, αλλά να δοξολογείς.
Να πονάς, αλλά να προσφέρεις. 
Να πονάς, αλλά να προσεύχεσαι.


Ποίηση και Λογοτεχνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.