Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ακρότητες - Ξένια Ανδρέου

Η ανάγκη σου με σπρώχνει σε ακρότητες
η αγάπη σου με αποσυντονίζει
Δεν αποφάσισα ακόμα τι θέλω να κάνω μαζί σου,
δεν αποφάσισα γιατί σ' αγαπώ.
Η καρδιά το ξέρει μα δεν το μαρτυρά
και εσύ ίσως το γνωρίζεις...
ότι επαναστατώ γιατί φοβάμαι εμένα, όχι εσένα.
Το διπλό μου εγώ...
Ο ταξιδιώτης της ψυχής μου,
ο φευγάτος εραστής του μυαλού μου,
η τρέλλα της φυγής, η οδύνη της φυλακής,
η χρυσή φυλακή της Αγάπης.
Η Δικιά σου φυλακή.
Είναι όλα που με οδηγούν στο
να μην μπορώ να πω
γιατί σ' αγαπώ...

4 σχόλια:

  1. Kατέληξα στο συμπέρασμα ότι η αγάπη μπορεί να φέρει και στοιχεία εμμονής και ψυχασθένειας, οπότε είναι προτιμότερο να αποφεύγεται. Τα αισθήματα τα έχουμε για να περνάμε καλά. Εγώ δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους, που τα χρησιμοποιούν για να σε βασανίζουν και να ζουν σε ένα κόσμο μεταξύ φανταστικού και πραγματικού.Ειλικρινά, αυτή την βλαβερή ασυναρτησία δεν την κατανοώ. Αν κάτι δε σε κάνει να περνάς καλά ή αν κάνεις δυστυχισμένο κάποιον,φύγε ή άστον να φύγει επιτέλους. Δηλαδή, τι είναι αυτό το πραγμα, που με το ζόρι θέλουμε να γίνει το αρρωστημένο δικό μας στον άλλο, ε δε θέλει ρε παιδί μου ο άλλος, νυσάφι πια. Πολλες φορές δεν είμαστε ό, τι ονειρεύτηκε ο άλλος στο κεφάλι του ή δε θέλουμε να είμαστε για τον άλλο. Πρέπει με το ζορι να συμμορφωθούμε με τους κανόνες του, επειδή αυτός έχει φτιάξει μία σαπουνόφουσκα μέσα στο κεφαλι του?ε αυτό συγγνώμη, είναι αρρωστημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε, φίλη στον έρωτα όπως ξέρουμε όλοι δεν υπάρχει λογική. Αν υπήρχε δεν θα ήταν έρωτας... Στο συγκεκριμένο ποιήμα δεν αναφέρεται πουθενά ο ανεκπλήρωτος έρωτας ή ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση... μιλα καθαρά για το διπλό εγώ του καθένα μας και για τον φόβο που μας προκαλεί καμιά φορά η υπερβολική αγάπη ή τα πολύ δυνατά συναισθήματα...
    Πάντως συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για το "αρρωστημένο" όταν είναι "αρρωστημένο"... Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O έρωτας είναι Αρρώστεια και η Αγάπη γιατρειά...Αυτό μόνο...Η Αγάπη δεν έχει πόνο...Δεν είναι εξάρτηση...όπως ο Έρωτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας χορός είναι oι σχέσεις ,η αγάπη,ο έρωτας ,ένας ατέλειωτος χορός.
    Άλλες φορές είναι συντονισμένα τα κορμιά και άλλες απλά γίνεται "αναμέτρηση" για το ποιος είναι ο θύτης...ή το θύμα...με εναλλασσόμενους ρόλους .

    Πολυ ωραίο το γραψιμο σου Ξένια !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.