Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ανεξαρτησία - Χρίστος Χ. Παπαδημητρίου, υπογραφή βιβλίωνΤο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης θα φιλοξενήσει τον Χρίστο Παπαδημητρίου, συγγραφέα του βιβλίου με τίτλο «Ανεξαρτησία»…

… στο υποκατάστημα της Κηφισιάς, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012.


Εκεί, οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το συγγραφέα, ο οποίος θα υπογράψει αυτόγραφα στα βιβλία του.


Συγγραφέας: Χρίστος Χ. Παπαδημητρίου
Μετάφραση: Νίνα Μπούρη


Aνεξαρτησία είναι ένας νόμος μυστικός, λήθη και λύτρωση, όνειρο που ποτέ δε σου βγαίνει. Είναι η έφηβη Ελένη στα μπουντρούμια της Χούντας, ο Μπίθρος ο Τσιγγάνος στο Πολυτεχνείο του Νοέμβρη κι ο γιος τους να τους ψάχνει και να μην τους βρίσκει το καλοκαίρι του 2007, ενώ γύρω του καίγεται η Πελοπόννησος. Ανεξαρτησία είναι κάτι ανάμεσα σε παρτίδα τάβλι και επανάσταση, είναι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια δίχως τους θεούς, είναι η όμορφη η Χρύσα που την έκλεψαν οι Τούρκοι στην Τριπολιτσά του ’21, είναι ο Μακ ο μισότρελος πατέρας της Ελένης, είναι το Τείχος του Βερολίνου και οι Δίδυμοι Πύργοι, είναι το αντάρτικο των πόλεων και το καλοκαίρι στο Αιγαίο.Ανεξαρτησία είναι η ζωή σου δίχως το βάρος που σου άφησε. Ανεξαρτησία είναι η Ελλάδα όταν κλείνεις τα μάτια.


Ένας τριανταεξάχρονος μαθηματικός, που μεγάλωσε στην Αμερική και ζει με την άσβεστη μνήμη της μητέρας του, αναζητεί τα προγονικά του ίχνη στο απώτερο και στο απώτατο παρελθόν. Το ταξίδι της μνήμης θα ξεκινήσει από τις οικογενειακές αφηγήσεις για την ένοπλη αντίσταση κατά των συνταγματαρχών (τα όπλα θα πουν τον λόγο τους και στα μεταπολιτευτικά χρόνια), θα περάσει στην Ανατολική Γερμανία και στα σκοτεινά παιχνίδια των υπηρεσιών της Stasi λίγο πριν από την κατάρρευση του κομμουνισμού και θα καταλήξει στον αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό. Μια περιπλάνηση που περνάει μέσα από τις πιο διαφορετικές εμπειρίες: πανεπιστημιακές διαμάχες στην Αμερική, συγκρούσεις στο εσωτερικό των οργανώσεων της Αριστεράς κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, ατελείωτες παρτίδες τάβλι στα πολυσύχναστα παζάρια της Μέσης Ανατολής, υποψίες για την προδοσία ενός μεγάλου έρωτα, τη ζωή μέσα στην πολιορκημένη Τριπολιτσά του 1821 – και όλα αυτά ενώ οι πυρκαγιές μαίνονται στην Πύλο και η κρίση είναι έτοιμη να ξεσπάσει.


Ο Χρίστος Χ. Παπαδημητρίου έχει διδάξει Πληροφορική στο Χάρβαρντ, στο ΜΙΤ, στο Στάνφορντ, στο ΕΜΠ και από το 1996 στην τιμητική έδρα Σ. Λέστερ Χόγκαν στο Μπέρκλεϋ. Έχει γράψει πολλά επιστημονικά βιβλία και εκατοντάδες άρθρα. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ. Η Ανεξαρτησία είναι το τρίτο του μυθιστόρημα, μετά το Τούρινγκ, μαθήματα αγάπης (2001) και το Logicomix (2009, με τον Απόστολο Δοξιάδη). Ζει με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια και στην Ελλάδα.

Info

ΠληροφορίεςΣΕΙΡΑ: Σ.Ε.Λ. ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ/ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ISBN: 978-960-16-4644-2 ΣΧΗΜΑ: 14X21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 488 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 18,70 ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012Πηγή: http://www.culturenow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.