Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η Κατερίνα Χάγκενα επισκέπτεται την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη



Την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί η Γερμανίδα συγγραφέας Καταρίνα Χάγκενα, η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 2008 με το

μυθιστόρημα Γεύση από κουκούτσι μήλου και αμέσως γνώρισε τεράστια επιτυχία μέσα και έξω από τη Γερμανία. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3.000.000 αντίτυπα στην Ευρώπη, οι Εκδόσεις Καστανιώτη συστήνουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό το νέο μπεστ σέλερ της χρονιάς!


Συγκεκριμένα, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 8μμ η Καταρίνα Χάγκενα συνομιλεί με την Αμάντα Μιχαλοπούλου στο Public της Πλατείας Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1), ενώ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 7μμ η Καταρίνα Χάγκενα θα βρίσκεται στo Public στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 24) όπου θα κουβεντιάσει με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο (η εκδήλωση της Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Goethe Institut Θεσσαλονίκης).


Ένα βιβλίο που μιλάει για τις αναμνήσεις, τις άλλοτε τρυφερές και άλλοτε επώδυνες, και για τους ισχυρούς δεσμούς της οικογένειας χωρίς κλισέ, αλλά με ευαισθησία και τρυφερότητα.

Δεν είναι όμως μόνο ότι το βιβλίο αγαπήθηκε αμέσως από τον κόσμο και παρέμεινε στη λίστα των μπεστ σέλερ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρώτο μυθιστόρημα της Καταρίνα Χάγκενα απέσπασε και εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο, ενώ ο Μάρτιν Βάλζερ το χαρακτήρισε «απολαυστικό».


Όπως αναφέρει η Le monde des livres: «Από τη γιαγιά στην εγγονή της, μια οικογενειακή σάγκα που εκτυλίσσεται σε τρεις γενιές. Η συγγραφέας οργανώνει την ιστορία της μέσα από μια σειρά καταστάσεων όπου το σοβαρό διαδέχεται το ανάλαφρο, ενώνοντας τις τόσο διαφορετικές ζωές των ηρωίδων της», ενώ η Die Zeit σημειώνει ότι: «η Καταρίνα Χάγκενα έκανε ένα επιτυχημένο ντεμπούτο μ’ ένα νοσταλγικό βιβλίο και κατέκτησε τις καρδιές των αναγνωστών».

Info

Τοποθεσία/ΗμερομηνίαΑθήνα: Public της Πλατείας Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα: Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ.
Θεσσαλονίκη: Public στη Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 24: Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ.









Πηγή: http://www.culturenow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.