Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Καλημέρα και καλή Κυριακή με τη καλύτερη φωτογραφία του 2012

Η καλύτερη φωτογραφία του 2012
Συνολικά 6.615 φωτογράφοι από 152 χώρες πήραν μέρος στον 24ο κατά σειρά ετήσιο διαγωνισμό του National Geographic, για την ανάδειξη της καλύτερης φωτογραφίας του 2012.

Οι κριτές ξεχώρισαν, αξιολόγησαν και βράβευσαν, έντεκα φωτογραφίες από τις συνολικά δώδεκα χιλιάδες οι οποίες ήταν υποψήφιες.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η φωτογραφία με τίτλο «Πεταλούδα» του Γάλλου φωτογράφου Cedric Houin, η οποία απεικονίζει την καθημερινή ζωή μιας οικογένειας στην απομακρυσμένη περιοχή Kyrgyz στο Αφγανιστάν....



Ο 34άχρονος φωτογράφος δήλωσε πως «η εικόνα τραβήχτηκε στο Kyrgyzstan και συγκεκριμένα στην περιοχή Wakhan. Η οικειότητα αυτής της στιγμής της καθημερινότητας, που απαθανατίστηκε μέσα στο yurt (είδος καλύβας που συναντάται κυρίως στην Κεντρική Ασία) μιας οικογένειας, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το σκληρό περιβάλλον στο οποίο ζουν αυτές οι νομαδικές φυλές». Στη «Πεταλούδα» απεικονίζεται μια γυναίκα και το παιδί της μέσα σε μια καλύβα. Ο αντιφατικός τρόπος ζωής των νομάδων, όπως απαθανατίστηκε από τον Cedric Houin, είναι το στοιχείο που έκανε τους κριτές να βραβεύσουν τη δουλειά του καλλιτέχνη.


Παρά το γεγονός ότι ζουν σε μια καλύβα, σε υψόμετρο 4.300 μέτρων και κάτω από αντίξοες συνθήκες, η οικογένεια διαβιώνει μέσα στην καλύβα με τους όρους του δυτικού τρόπου ζωής. Στην εικόνα διακρίνεται μια τηλεόραση και ένα στερεοφωνικό που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον υπόλοιπο διάκοσμο του χώρου. Το National Geographic αναφέρει μάλιστα ότι αυτά τα πρόχειρα καταλύματα είναι συχνά εξοπλισμένα με δορυφορικά πιάτα.

Zougla.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.