Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

1ος Πανθεσσαλικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός του Εκδοτικού Οίκου «ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ»


ΠΟΙΗΣΗ (Συλλογές μέχρι 30 ποιήματα) * ΔΙΗΓΗΜΑ (Συλλογές ή ένα διήγημα μέχρι 70 σελίδες)


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1) Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος οι κάτοικοι της Θεσσαλίας και όσοι κατάγονται από αυτήν, όπου και αν διαμένουν.
2) Γίνονται επίσης δεκτά έργα γραμμένα σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα με συνημμένο το μεταφρασμένο κείμενο στην ελληνική.
3) Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν ένα φάκελο στη διεύθυνση:
Εκδοτικός Οίκος «ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ»
υπόψη κ. ΜΑΡΙΑΣ ΑΡΦΕ’
ΗΠΕΙΡΟΥ 28, 38 333 ΒΟΛΟΣ

 

Στο φάκελο αυτόν θα πρέπει να υπάρχουν:
1) Το έργο
σε τρία δακτυλογραφημένα αντίγραφα σε γραμματοσειρά «Times New Roman» Ν. 12, τα οποία θα υπογράφονται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμιά άλλη ένδειξη. Θα πρέπει επίσης να εμπεριέχεται και ένα CD με το έργο (ή τα έργα) γραμμένο σε ηλεκτρονική μορφή, ή να αποσταλεί το έργο μέσω e-mail στη διεύθυνση maria.arfe@hotmail.gr με το αληθινό όνομα του συγγραφέα σε κεφαλαία γράμματα.
2) Ένας μικρότερος φάκελος, που εξωτερικά θα αναφέρει το ψευδώνυμο και το λογοτεχνικό είδος, εσωτερικά δε τα παρακάτω στοιχεία: Ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ηλικία, επάγγελμα, τόπο γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail. Οι συμμετέχοντες δεν επιβαρύνονται με την καταβολή κάποιου χρηματικού ποσού.

Σημειώνουμε ότι έλλειψη οποιουδήποτε από τα ανωτέρω στοιχεία σημαίνει αποκλεισμό του συμμετέχοντα από το διαγωνισμό.
Τα έργα δε θα επιστραφούν μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού. Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα.
4) Σύντομο βιογραφικό.

5) Δήλωση του διαγωνιζόμενου ότι το έργο είναι δικό του δημιούργημα και ότι αποδέχεται τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

Προθεσμία υποβολής 6 Οκτωβρίου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το πλήρες κείμενο της προκήρυξης μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Μαρία Αρφέ, στο τηλέφωνο 6974168584 (ώρες γραφείου).
Οι νικητές θα ειδοποιηθούν απευθείας μέσω e- mail ή τηλεφωνικά. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στον Τύπο και στο Facebook στη σελίδα «IRA EKDOTIKI». Ο Εκδοτικός Οίκος δεν έχει καμιά ευθύνη για τυχόν απώλεια των κειμένων κατά την αποστολή τους.
Για την ομαλή διεξαγωγή του Διαγωνισμού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τα έργα και τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό.
Η σειρά αξιολόγησης των διαγωνιζόμενων γίνεται με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την παραλαβή των συμμετοχών από τον Εκδοτικό Οίκο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Κατηγορία
A) ΠΟΙΗΣΗ: Κανένας περιορισμός στη μορφή του στίχου. Κάθε δημιουργός μπορεί να στείλει μέχρι τριάντα (30) ποιήματα. Θέμα: ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
Κατηγορία Β) ΔΙΗΓΗΜΑ: Ένα διήγημα μεγάλης έκτασης ή μία συλλογή διηγημάτων (μέχρι εβδομήντα σελίδες). Θέμα: ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Η Ποίηση και το Διήγημα θα κριθούν από καταξιωμένους λογοτέχνες και καθηγητές φιλολογίας (2 μέλη του οίκου ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και 3 μέλη από την Α.Μ.Κ.Ε. ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ).
Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.
Κρίνεται απαραίτητη η παρουσία των βραβευθέντων στην εκδήλωση. Τα βραβεία δε θα σταλούν ταχυδρομικά. Η απονομή των Βραβείων ορίζεται για το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 σε μέρος που θα ανακοινωθεί αργότερα.


ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ
Εκτός από ένα δίπλωμα και το μετάλλιο, η δωρεάν έκδοση του σε 50 αντίτυπα του έργου, εκ των οποίων 30 αντίγραφα θα διατεθούν για το συγγραφέα, 10 αντίγραφα θα παραμείνουν στο σύλλογο «ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ» και 10 αντίγραφα θα παραμείνουν στον εκδοτικό οίκο που θα τα χρησιμοποιηθεί για διαφήμιση, παρουσίαση, κλπ..
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ δίπλωμα και μετάλλιο
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ δίπλωμα και μετάλλιο
Θα απονεμηθούν επίσης 5 Έπαινοι.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ
Εκτός από ένα δίπλωμα και το μετάλλιο, η δωρεάν έκδοση του σε 50 αντίτυπα του έργου, εκ των οποίων 30 αντίγραφα θα διατεθούν για το συγγραφέα, 10 αντίγραφα θα παραμείνουν στο σύλλογο «ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ» και 10 αντίγραφα θα παραμείνουν στον εκδοτικό οίκο που θα τα χρησιμοποιηθεί για διαφήμιση, παρουσίαση κλπ..
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ δίπλωμα και μετάλλιο
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ δίπλωμα και μετάλλιο
Θα απονεμηθούν επίσης 5 Έπαινοι.

Οι διαγωνιζόμενοι που δε θα διακριθούν σύμφωνα με τα παραπάνω, αλλά θα είναι παρόντες την ημέρα της απονομής βραβείων, θα λάβουν από τον Εκδοτικό Οίκο μας, μια βεβαίωση συμμετοχής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, θα διοργανωθεί λογοτεχνική βραδιά, κατά την οποία θα διαβαστούν τα βραβευμένα έργα και θα απονεμηθούν τα βραβεία.
Ο Εκδοτικός Οίκος «ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ» διατηρεί το δικαίωμα δημοσίευσης σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και έκδοσης σε βιβλίο*, μέρους, ή του συνόλου των έργων που θα υποβληθούν, χωρίς υποχρέωση (απαίτηση ανταμοιβής) έναντι των δημιουργών.
Εννοείται ότι όλα τα πνευματικά δικαιώματα των έργων παραμένουν στην ιδιοκτησία των δημιουργών τους.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 σε μέρος που θα ανακοινωθεί αργότερα.
Η συμμετοχή σας θα πρέπει να σταλεί μέχρι τις 6 Οκτώβριου 2012
Διεύθυνση αποστολής της συμμετοχής σας:
Εκδοτικός Οίκος «ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ»
υπ. ΜΑΡΙΑ ΑΡΦΕ’
ΗΠΕΙΡΟΥ 28
38 333 ΒΟΛΟΣ
ΤΗΛ. 6974168584

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.