Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Καλημέρα σε όλους.

Σήμερα η λογοτεχνική μας ημέρα ξεκινάει με ένα ταξίδι bonus στην Αρκτική για να δούμε τα παγωμένα δέντρα της.

Ο 21χρονος ερασιτέχνης φωτογράφος Niccolo Bonfadini έζησε για λίγο μέσα στους πάγους, σε θερμοκρασίες κάτω από -40 βαθμούς Κελσίου, αποτυπώνοντας το παγωμένο τοπίο του Αρκτικού Κύκλου.
perierga.gr - Τα παγωμένα δέντρα της Αρκτικής!
Με συνθήκες υπό το μηδέν και με τον πάγο να καλύπτει τα πάντα, τα δέντρα αποκτούν παράδοξα σχήματα, συνθέτοντας ένα απόκοσμο σκηνικό, που θυμίζει περισσότερο ταινία επιστημονικής φαντασίας και πολύ λιγότερο την… πραγματικότητα.perierga.gr - Τα παγωμένα δέντρα της Αρκτικής!
«Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Ο παγετός σκεπάζει τα πάντα και το τοπίο είναι εξωπραγματικό. Όσο έφτανε το μάτι μου έβλεπα μόνο λευκό και τίποτα άλλο», λέει ο ερασιτέχνης φωτογράφος και φοιτητής στο Πολυτεχνείο στη Monza της Ιταλίας.
perierga.gr - Τα παγωμένα δέντρα της Αρκτικής!
Το παράξενο «οδοιπορικό» του νεαρού Niccolo Bonfadini στην Αρκτική κράτησε εννέα ημέρες, αρκετές να για αισθανθεί ο φωτογράφος το μεγαλείο και την ομορφιά της φύσης εκ των έσω.
perierga.gr - Τα παγωμένα δέντρα της Αρκτικής!
«Αυτό που μου αρέσει στη φωτογραφία είναι ότι αποτελεί μια καλή δικαιολογία για να βγούμε έξω στη φύση, αντιμετωπίζοντας συνθήκες και μέρη που δεν θα μπορούσαμε πιθανότατα να δούμε αλλιώς», συμπληρώνει.
perierga.gr - Τα παγωμένα δέντρα της Αρκτικής!

http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.