Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μια μικρή αναφορά για την σημερινή μέρα και την ιστορία της.

Για την ημέρα της πρωτομαγιάς φέτος στη σελίδα μας είχαμε ανεβάσει ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου,ίσως από τα ομορφότερα του. Μπορείτε να το δείτε εδώ. Πρόκειται για τον ''επιτάφιο'' τον οποίο ο μεγάλος ποιητής τον έγραψε με αφορμή τα γεγονότα της 9ης Μαίου 1936, δηλαδή σαν σήμερα, σε μια απεργία των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης.


Η φωτογραφία που βλέπετε είναι η εικόνα που ενέπνευσε (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) τον Γιάννη Ρίτσο για να γράψει τον '' Επιτάφιο.  Εμείς γράφουμε αυτό το άρθρο ως έναν απλό φόρο τιμής αρχικά στην ημέρα εκείνη, τους νεκρούς της ημέρας εκείνης και βέβαια στον μεγάλο Έλληνα ποιητή που ήταν ίσως από τους μοναδικούς που μέσω ενός ποιήματος του αναφέρθηκε στο γεγονός. 


Ποίηση και λογοτεχνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.