Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στις 24 Νοεμβρίου στον Αγ. Νικόλαο τα αποτελέσματα του 28ο λογοτεχνικό διαγωνισμό

Στις 24 Νοεμβρίου στον Αγ. Νικόλαο τα αποτελέσματα του 28ο λογοτεχνικό διαγωνισμόΣτους ασαφείς ιδεολογικά καιρούς που ζούμε, η λογοτεχνία μπορεί και αποτελεί για τον άνθρωπο ένα ασφαλές πνευματικό καταφύγιο, συμβάλλοντας στο μέγιστο βαθμό στην κατανόηση του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη γλώσσα και τον πολιτισμό και συγκαταλέγεται στους φορείς της συλλογικής μνήμης, ενσωματώνοντας στοιχεία που προέρχονται από το ιδεολογικό περιβάλλον της κοινωνίας που εκφράζει.

Είναι εξαιρετικά σπουδαία και σημειολογικά ενδιαφέρουσα η συμμετοχή πολλών ανθρώπων σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κείμενα ποιητικά ή πεζά που εκφράζουν τους συντάκτες τους αλλά και επιζητούν τη δημοσιότητα για να επιδράσουν και σε άλλους αναγνώστες....Στον 28ο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «η ελπίδα», εκατό συμμετοχές από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες, συνιστούν ένα σημαντικό corpus κειμένων στο οποίο εργάστηκαν σχολαστικά ακούραστοι εργάτες του λόγου οι κ. Μουτζούρης Κώστας, φιλόλογος – πρόεδρος Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, Γιάννης Δημητρακάκης, λέκτορας Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Λευτέρης Γιαννακουδάκης, συγγραφέας και επέλεξαν τα προς βράβευση.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στο κινηματοθέατρο REX, στις 20.00, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιώργο Νικολακάκη, καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και με θέμα ομότιτλο του διαγωνισμού.

Ανάσες δροσιάς στην ασφυκτική καθημερινότητα!

 Πηγή: flashnews.gr

Tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.