Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μπερνάρ-Ανρί Λεβί: Η Ευρώπη θα πέθαινε χωρίς την Ιταλία και την Ελλάδα

 Μπερνάρ-Ανρί Λεβί: Η Ευρώπη θα πέθαινε χωρίς την Ιταλία και την ΕλλάδαΟ αρχαιοεληνικός και ο ρωμαϊκός πολιτισμός αποτελούν «τμήματα της ταυτότητας και της ύπαρξης της Ευρώπης»

Την άποψη πως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός καθώς και ο ρωμαϊκός αποτελούν «τμήματα της ταυτότητας και της ύπαρξης της Ευρώπης» εξέφρασε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Algemeine Zeitung ο γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ Ανρί Λεβί....

 

Ο πιο επιφανή εκπρόσωπος του ρεύματος των νέων φιλοσόφων που πολλές φορές με τις απόψεις του έκανε πάταγο στη Γαλλία και όχι μόνο στη συνέντευξή του υποστηρίζει ότι «η Ευρώπη θα πεθάνει εάν απωθήσει την ελληνική ρίζα της, εάν αποσυνδεθεί από τη ρωμαϊκή κληρονομιά της, εάν δεν κάνει όλα όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά για να παραμείνουν στους κόλπους της αυτά τα δύο τμήματα της ταυτότητας και της ύπαρξής της».

Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.