Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η κυρία με τα μαύρα- [Η βιογραφία της Πηνελόπης Δέλτα]



[Η βιογραφία της Πηνελόπης Δέλτα]

Μίτση Σκ. Πικραμένου

Η Πηνελόπη Δέλτα δεν είναι «μεγάλη» μόνο στη συνείδησή μας, είναι αντικειμενικά «Μεγάλη Ελληνίδα», πρωτοπόρα για την εποχή της και με απίστευτη δραστηριότητα.

Η Βιογραφία της Πηνελόπης Δέλτα, που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Τετράγωνο, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Στηρίζεται και στην παραμικρή της λεπτομέρεια σε πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε έντυπες πηγές ή σε συμπεράσματα που εξάγονται με ασφάλεια από τα γραφόμενα στις πηγές. Θα είναι μια μυθιστορηματική βιογραφία που θα συγκλονίσει τους αναγνώστες.
Οι πηγές, με βάση τις οποίες συντάχθηκε η Βιογραφία και που πήρε πολλά χρόνια έρευνας για να μαζευτούν, είναι:


1. Μαρτυρίες της εποχής
2. Η Αλληλογραφία της Πηνελόπης Δέλτα,
3. Τα Απομνημονευματικού χαρακτήρα έργα της,
4. Τα ίδια τα έργα της, τόσο τα αυτοτελή, όσο κι εκείνα που παρουσιάζονται εδώ για πρώτη φορά και είναι διηγήματα, αφηγήματα και άρθρα,
5. Εφημερίδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης,
6. Περιοδικά, που αποδελτιώθηκαν,
7. Η Βιβλιογραφία για την Πηνελόπη Δέλτα (αυτοτελείς μελέτες και διατριβές, άρθρα, βιβλιοκρισίες, σύμμεικτοι τόμοι, αφιερώματα περιοδικών κτλ.)
Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό βιβλίο που θα συζητηθεί.

Η Μίτση Σκ. Πικραμένου είναι επαγγελματίας ερευνήτρια – ιστορικός. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, κι έχει πάρα πολλά δημοσιεύματα σχετικά με ερευνητικά θέματα. Με την Πηνελόπη Δέλτα, ασχολήθηκε συμπτωματικά από τον Ιούνιο του 2009. Ξεκινώντας με το ερώτημα πώς η συγγραφέας ασχολήθηκε με το ιστορικό μυθιστόρημα, προχώρησε σε μια πολύ εκτεταμένη έρευνα κι’ έτσι προέκυψαν άγνωστα δημοσιεύματα της Πηνελόπης Δέλτα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, άλλα που ήταν γνωστά και κανένας δεν τα είχε μελετήσει, αλλά και αρκετά νέα στοιχεία για τη δραστηριότητά της.

Πηγή: ekdoseistetragono.gr

Το είδαμε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.