Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

2 προτάσεις- 2 εκδηλώσεις...

 Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου το Difonon Duo θα εμφανιστεί ξανά στο «Ιδιόμελο». Δυο εξαίρετοι σολίστες, ο φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος και ο κιθαρίστας Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος σε ένα ρεσιτάλ με μουσικές αφιερωμένες σε μυστικούς κήπους, και ρεπερτόριο πλούσιο και λυρικό, σε μεταγραφές κλασικών και σύγχρονων έργων για κιθάρα και φλάουτο. Μαζί τους η Χριστίνα Αλεξάνδρου τραγουδά αγαπημένα τραγούδια και διαβάζει αποσπάσματα από τα αφηγήματα «Ανασαίνει ο κήπος» της Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου. 
Ώρα: 21.00 
είσοδος: 10 ευρώ 
κρατήσεις: 210 6817042 
«Ιδιόμελο» χώρος τέχνης: Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (200 μέτρα από το Σταθμό ΗΣΑΠ)


Ο Παναγιώτης Δράκος είναι  το πρώτο Φλάουτο της Κ.Ο.Α. (Κρατική Ορχ. Αθηνών) από το 1992. Κατά τα έτη 1982-1992, πρώτο φλάουτο στην Ορχήστρα της Ε.Λ.Σ. (Εθνικής Λυρικής Σκηνής), ενώ από το 1989-1992 ήταν πρώτο φλάουτο και στην Ορχήστρα των Χρωμάτων. Είναι μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος». Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κ.Ο.Α., την Κ.Ο.Θ., την Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα ορχήστρα των φίλων της Μουσικής, καθώς και με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ορχήστρες και συγκροτήματα.

Ο Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος σπούδασε κλασική κιθάρα, στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ με τον Χρίστο Αλεξόπουλο. Αργότερα μαθήτευσε στον Χαράλαμπο Εκμεκτσόγλου. Πήρε πτυχίο κιθάρας με τον Ιάκωβο Μπαναλόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές του, στο ΝΕΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πήρε δίπλωμα κιθάρας, με καθηγητή τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΩΛΗ. Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά. AΡΜΟΝΙΑ με τον Στέλιο Φανό, ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ με τον Κώστα Δρακάκη και ΦΟΥΓΚΑ με τον Χρήστο Λαμπριανίδη. Έχει συνεργασθεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς όπως τον τενόρο Keith Ikaia-Purdy, τον κιθαρίστα Μιχάλη Κονταξάκη, τον τσεμπαλίστα Γεράσιμο Χοιδά, τον βιολιστή Νίκο Κιάκο και άλλους. Έχει προσκληθεί και εμφανιστεί ως κιθαριστής, σε μουσικές εκπομπές της τηλεόρασης, δίνοντας συνεντεύξεις και παρουσιάζοντας έργα κλασικών και σύγχρονων μουσουργών. Έχει κάνει μαθήματα με τους Leo Brouwer, Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Marco Socias, Laura Young, Marco Tamayo και άλλους. Διδάσκει επί σειρά ετών, κλασική κιθάρα και θεωρητικά σε Ωδεία. Εχει συνθέσει και μεταγράψει έργα μουσικής δωματίου. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την  Πέμπτη  17  Ιανουαρίου 2013  στις 21.00  μ.μ.   η Παλιά Αθήνα ζωντανεύει στο Ιδιόμελο , Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου  στο Μαρούσι .
Η παλιά Αθήνα με  «τ΄ αγιόκλημα και το γιασεμί» ξαναζεί, με φρέσκια διάθεση και jazz  αποχρώσεις, μέσα από τρεις  εξαίρετους νέους μουσικούς, που έρχονται στο Ιδιόμελο  .
Η μεσόφωνος  Μπέττυ Χαρλαύτη  στο  τραγούδι , συνοδευόμενη από τον Γιώργο Σχοινά  στο πιάνο και τον  Λευτέρη Πουλιού στο σαξόφωνο  θα ερμηνεύσει  δημιουργίες του ελαφρού τραγουδιού των Αττίκ, Χ. Χαιρόπουλου, Μ. Σουγιούλ, Κ. Γιαννίδη, Σπάρτακου, κ.α.
Είσοδος : 10 ευρώ
Ώρα  έναρξης : 21.00
Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 6817042
……………………………………………………………………………………………………….

Η Μπέττυ  Χαρλαύτη έχει γεννηθεί στην Κόρινθο. Έχει σπουδάσει λυρικό τραγούδι και είναι κάτοχος του Διπλώματος Μονωδίας καθώς και του Diploma of the London College of  Music in Classical Singing Performance.  Επίσης έχει πάρει μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού καθώς και τζαζ τραγουδιού.  Έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τελειοποίησης τραγουδιού (masterclasses) στην Ελλάδα και στη Γερμανία.
Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Γεωλογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών.  Από τα φοιτητικά της χρόνια εμφανίζεται ως σολίστ με ποικίλο ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο (τραγουδά σε 9 γλώσσες).
Από το φετινό καλοκαίρι είναι συνεργάτιδα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».
Αυτό τον καιρό κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ποια να ΄σαι συ »   όπου ερμηνεύει  τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ  .
Ο Γιώργος Σχοινάς γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος Ακκορντεόν
και Ανώτερων Θεωρητικών (Δίπλωμα Φούγκας). Επίσης παίζει πιάνο,  synthesizer και Φυσαρμόνικα και ασχολείται με την ενορχήστρωση, τη μελοποίηση ποιημάτων και τη σύνθεση.
Από το 1993 έως και σήμερα παίζει σε ορχήστρες με ποικίλο ελληνικό ρεπερτόριο (λαϊκά, ρεμπέτικα, έντεχνα, παραδοσιακά), αλλά και ξένο.
Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, ως μουσικός αλλά και ως ενορχηστρωτής, καθώς και σε δισκογραφικές δουλειές, τηλεοπτικά προγράμματα, συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στο εξωτερικό.
                          
Ο  Λευτέρης Πουλιού γεννήθηκε  στην Κω . Έχει  σπουδάσει πιάνο και σαξόφωνο καθώς και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής.  Έχει συνεργαστεί με   διάφορα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού χώρου   σε ρεπερτόριο ποικίλο ελληνικό και ξένο , σε διάφορες μουσικές σκηνές, εκδηλώσεις , τηλεοπτικές εκπομπές κλπ. Επίσης ασχολείται με την ενορχήστρωση ενώ τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.