Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

«Αναμνήσεις από την Ελλάδα»

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Διάρκεια έκθεσης:
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012-Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου την έκθεση ζωγραφικής της Κάτιας Αναστασίου με τίτλο «Αναμνήσεις από την Ελλάδα».

Διήγηση που ξεκινάει από καθαρό ένστικτο. Μικρό φως στους δαιδάλους της μνήμης, στους μαιάνδρους της ψυχής. Ο μαίανδρος γίνεται αρχέτυπο, κινητήρια δύναμη σε κάθε αφήγηση. Μαίανδροι «κομματιασμένοι», ελλιπείς, όπως οι αναμνήσεις, ποτέ ολόκληρες, ποτέ άρτιες. Μαίανδροι ανάγλυφοι, διεισδύουν στον χώρο, στη ζωή. Αναμνήσεις διηγημένες με χρώματα και πηλό, με τον καθαρά προσωπικό τρόπο διήγησης, με διάφορα χρώματα, διαστάσεις και κατευθύνσεις. Αναμνήσεις κομμάτια. Διηγήσεις με πρόλογο, κυρίως θέμα και επίλογο. Προσωπικές αποδόσεις ίσως κοινών βιωμάτων με σύγχρονη όψη, για ένα κοινό συγκεκριμένο ικανό και δεκτικό απέναντι σε σκέψεις και διηγήσεις που τα ίδια τα έργα αναδύουν.



Βιογραφικό Σημείωμα Ζωγράφου:
Κάτια Αναστασίου, ζωγράφος και γλύπτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Κόρη Ελλήνων Αιγυπτιωτών, και με ρίζες από τη Λέρο, ζει και εργάζεται στην Ιταλία.


Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, στις 20:00
Ώρες έκθεσης:
Δευτέρα- Παρασκευή 11:00-17:00 και κατά τις ώρες των εκδηλώσεων του πολυχώρου.

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.


Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις”
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 112 56, ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210 86 13 739/info@dieleusis.gr/www.dieleusis.gr

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.