Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Οι λονδρέζικοι τηλεφωνικοί θάλαμοι γέμισαν βιβλία!

Μέχρι το 2002 υπήρχαν 92.000 κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στους δρόμους της Βρετανίας, αριθμός που μειώθηκε δραματικά στις 11.000 όταν η κινητή τηλεφωνία και το Internet μπήκαν στη ζωή των Βρετανών.
perierga.gr - Οι λονδρέζικοι τηλεφωνικοί θάλαμοι έγιναν βιβλιοθήκες!
Όμως, τόσο για τη βρετανική πρωτεύουσα όσο και για τις περισσότερες πόλεις και χωριά της χώρας, οι εν λόγω τηλεφωνικοί θάλαμοι αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας και της πολιτιστικής ταυτότητάς τους.perierga.gr - Οι λονδρέζικοι τηλεφωνικοί θάλαμοι έγιναν βιβλιοθήκες!
Στο πλαίσιο αυτό οι τοπικές Αρχές αλλά και η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισαν να «σώσουν» από κοινού τους κόκκινους θαλάμους, μεταμορφώνοντας καθέναν ξεχωριστά σε υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη.
perierga.gr - Οι λονδρέζικοι τηλεφωνικοί θάλαμοι έγιναν βιβλιοθήκες!
Από το 2009 πάνω από 1.500 βιβλιοθήκες δημιουργήθηκαν σε διάφορες πόλεις και χωριά, αποτελώντας τα πλέον δημοφιλή σημεία συνάντησης των βιβλιόφιλων Βρετανών, και όχι μόνο!
perierga.gr - Οι λονδρέζικοι τηλεφωνικοί θάλαμοι έγιναν βιβλιοθήκες!
«Ο καθένας μπορεί να έρθει και να πάρει ένα βιβλίο για να διαβάσει, ένα περιοδικό ή ένα DVD, αλλά θα πρέπει να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο αντίστοιχο, διατηρώντας έτσι αμετάβλητο το απόθεμα», αναφέρουν οι υπεύθυνοι.


perierga.gr - Οι λονδρέζικοι τηλεφωνικοί θάλαμοι έγιναν βιβλιοθήκες!http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.