Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Οι 5 δημοφιλέστερες αναρτήσεις μας για την εβδομάδα που μας πέρασε.

Αυτή τη φορά στη συγκεκριμένη στήλη μας βλέπουμε ότι τα έργα αναγνωστών είναι λιγότερα στην πεντάδα από τις προηγούμενες φορές.
Δείτε λοιπόν τα 5 δημοφιλέστερα άρθρα μας της εβδομάδας που μας πέρασε ένα εκ των οποίων είναι έργο αναγνωστών. Είναι η πρώτη φορά που τυχαίνει να μην είναι ή όλα ή τα περισσότερα έργα αναγνωστών...












Θερμοπύλες - Κ.Π. Καβάφης
Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε...





4. Επτά ποιήτριες της Θεσσαλονίκης διαβάζουν ποίηση για τον έρωτα

Επτά ποιήτριες της Θεσσαλονίκης διαβάζουν ποίηση για τον έρωτα
Από 11-25 Μαίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα λειτουργεί η έκθεση La mam art με την συμμετοχή 155 γυναικών δημιουργών (κοσμήματα, κεραμικά, γλυπτά, διακοσμητικά αντικείμενα, ζωγραφική κλπ.).
Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης και στον χώρο της σήμερα το απόγευμα στις 6.30, επτά ποιήτριες της Θεσσαλονίκης θα διαβάσουν ποιήματά τους για τονέρωτα με την συνοδεία τσέλου...


3. Κάποια αποφθέγματα του T.S.Eliot.


Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ένα πάθος σε κάποιον που δεν το έχει ζήσει, όπως δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το φως σε έναν εκ γενετής τυφλό.

Δεν πιστεύω ότι γερνάει κανείς. Νομίζω πως αυτό που συμβαίνει είναι ότι νωρίς στη ζωή, σε μια ορισμένη ηλικία μένει κάποιος ακίνητος και βαλτώνει.

Οι ανώριμοι ποιητές μιμούνται. Οι ώριμοι ποιητές κλέβουν.


2. Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους!


Τη σημερινή μέρα μνημονεύουμε το γεγονός της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους. Η ποίηση και η λογοτεχνία επέλεξε να ξεφύγει λίγο απ΄το <<ανειλημμένο καθήκον της>> για να κάνει το λιγότερο που μπορεί: να παραθέσει ένα σύντομο και αξιόλογο αφιέρωμα γι' αυτή τη μαύρη και θλιβερή στιγμή της ιστορίας της πολύπαθης πατρίδας μας. Ας μην ξεχνάμε το παρελθόν, γιατί έτσι δε θα έχουμε μέλλον. Με ειλικρινή αγάπη για την πατρίδα μας και την ιστορία της και κινδυνεύοντας -τη σημερινή εποχή των ταμπελών - να χαρακτηριστούμε μάλλον εθνικιστές παρά πατριώτες, σας ευχόμαστε να έχετε μια υπέροχη μέρα, γεμάτη ποίηση, λογοτεχνία και μνήμη!



Σελήνη - A Black Spade (έργα αναγνωστών)

Σαν κλείνει ο κύκλος της,
τα ουρλιαχτά απ'το μέρος της ακούς,
το φωτεινό.
Στο φώς που σπέρνει, τα παρασέρνει,
και γίνονται οι καλυτεροί σου φίλοι,
... για ξαγρυπνιά.

Σαν κλείνει ο κύκλος της,
σαν την θηλειά τυλίγεται,
στο σβέρκο, στο λαιμό.
... Δεν πνίγει σάρκα, μα το μυαλό.
Κι ούτε το πάπλωμα δε κρύβει τις σκιές της,
τις μελανιές της.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.