Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

"ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ" - DYLAN THOMAS

Μην αφήνεστε σ’ αυτή την όμορφη νύχτα Τα γηρατειά πρέπει να καίνε και να παραληρούν στο δειλινό. Οργιστείτε, οργιστείτε για το θάνατο της μέρας. Οι σοφοί μαθαίνουν τελικά πως το σκοτάδι έχει δίκιο, Γιατί οι λέξεις τους δεν έδωσαν ούτ’ έφεραν την αποκάλυψη, κι όμως Μην αφήνεστε σ’ αυτή την όμορφη νύχτα.
Άνθρωποι καλοί, τελευταίος αποχαιρετισμός, φωνάζοντας πόσο φωτεινές Οι εύθραυστες πράξεις τους ίσως θα χόρευαν σ’ έναν κόσμο αγάπης, Οργιστείτε, οργιστείτε για το θάνατο της μέρας.
Άνθρωποι άγριοι που άρπαξαν και τραγούδησαν τον ήλιο που πετούσε, Μαθαίνουν, αργά πια, πώς θρήνησαν σαν έφευγε, Μην αφήνεστε σ’ αυτή την όμορφη νύχτα.
Άνθρωποι ανήσυχοι, κοντά στο θάνατο που βλέπουν θαμπωμένα Μάτια τυφλά φλογίζονται  σαν μετεωρόλιθοι μα είναι εύθυμα, Οργιστείτε, οργιστείτε για το θάνατο της μέρας.
Και συ, πατέρα μου, εκεί πάνω στο θλιμμένο ύψος, Καταράσου, ευλόγησε, εμένα τώρα με τα άγρια δάκρυα σου, προσεύχομαι. Μην αφήνεσαι σ’ αυτή την όμορφη νύχτα, Οργήσου, οργήσου για το θάνατο της μέρας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.