Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ " Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ"-ΛΑΣΚΑΡΗ Π.ΖΑΡΑΡΗ







Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ,

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ (ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ) ΒΟΛΟΥ

ΚΑΙ Η «ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ»
σας προσκαλούν στην παρουσίαση

της συλλογής σύντομων Πεζογραφημάτων
του
ΛΑΣΚΑΡΗ Π. ΖΑΡΑΡΗ

«
Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

την
Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ.
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ»

ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΕΪΜΟΝΗΣ, Φιλόλογος και συγγραφέας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν:

Η κα.
ΝΕΦΕΛΗ ΔΕΡΔΕΛΑΚΟΥ - Παιδαγωγός,
Η κα.
ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΟΥΛΗΗθοποιός.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

Ο κ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΒΕΛΗΣ, Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου,
Ο κ.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΤΟΥΔΗΣ, Πρόεδρος του Συλλόγου Προβολής και Διατήρησης της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) Βόλου.








ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Για την ιστοσελίδα «Ποίηση και Λογοτεχνία».

Βιογραφικό Σημείωμα του Λάσκαρη Π. Ζαράρη.


Ο Λάσκαρης Π. Ζαράρης γεννήθηκε στο Βόλο το 1969 και κατοικεί στη Νέα Αγχίαλο. Είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και εργάζεται στις φυλακές, σ’ έναν ομολογουμένως δύσκολο χώρο αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει ν’ ανακαλύπτει παντού γύρω του ευκαιρίες για έμπνευση και δημιουργική συγγραφή. Έχει γράψει πάνω από 300 ποιήματα, πολλά διηγήματα, άρθρα και από το 2010 επιδίδεται ταυτόχρονα και στη συγγραφή παιδικών μυθιστορημάτων.
Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων της Αθήνας.
Δημοσιεύει ποιήματα και διηγήματα στις εφημερίδες: «Νέα Αγχίαλος» και «Κυπριακός Ελληνισμός», στα λογοτεχνικά περιοδικά: «Μουσών Μέλαθρον», «Δευκαλίων ο Θεσσαλός», «Νέα Αριάδνη» και «Πνευματική Ζωή», στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στο προσωπικό του blog: http://parathyrostaoneira.blogspot.com/ όπου παρουσιάζει το έργο νέων δημιουργών, κάνοντας εκτενείς κριτικές μελέτες.
Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει βραβευτεί επανειλημμένα από Φιλολογικούς Συλλόγους, Ενώσεις Λογοτεχνών, Πολιτιστικές Εταιρείες και Λογοτεχνικά Περιοδικά σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε διαφορετικά είδη του λόγου: ποίηση, διήγημα, δοκίμιο, νουβέλα και παιδικό μυθιστόρημα.
Έχει διατελέσει μέλος κριτικών επιτροπών αξιολόγησης σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς Ποίησης και Διηγήματος.
Έργα-συμμετοχές:

- Ανθολογία «Ποίηση και Ζωγραφική», εκδόσεις Υδρόγειος, 2009, με το ποίημα: «Η όραση των αγαθών».
- Ποιητική συλλογή «Παράθυρο στα όνειρα», ιδιωτική έκδοση, 2010, βραβευμένη από «Το Καφενείο των Ιδεών».
- Συλλογές: «Επιστολή Αγάπης» και «Διηγήματα - Παιδική Λογοτεχνία- Ποιήματα», εκδόσεις Αστικής μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «Διοτίμα και Μούσες», 2011, με το διήγημα: «Στη χαράδρα» και το παιδικό διήγημα: «Ο Ντόναλντ ξέρει τι κάνει…».
- Ανθολογία Ποίησης – Διηγήματος (Ζ΄ Τόμος: Σύγχρονοι Έλληνες Λογοτέχνες με αφιέρωμα στη Θεσσαλία), εκδόσεις Πολιτιστικής Συνεργασίας, 2011, με το διήγημα: «Η θάλασσα που μας ενώνει» και τα ποιήματα: «Ο όρκος» και «Η θλίψη του τοπίου».
- Συλλογή από τον Γ΄ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο», εκδόσεις Αμφικτυονίας Ελληνισμού, 2012, με το ποίημα: «Η μάνα όλης της ανθρωπότητας· η ελπίδα».
- Ανθολογία: «Αλμανάκ, Βραβείων Ανθός 2011, Σειρά: Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί», εκδόσεις «Ίανθος», 2011, με δύο ποιήματα με τίτλο: «Οι παραμένοντες» και «Μια συνηθισμένη ιστορία».
- Λεύκωμα: «Όταν η Ποίηση συναντά… τη ζωγραφική», έκδοση Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, με το ποίημα: «Η Νεράϊδα του Παλαιόκαστρου».
- Παιδικό μυθιστόρημα «Το νησί και το αθάνατο νερό», εκδόσεις Ήρα Εκδοτική, 2012, βραβευμένο σαν ανέκδοτο έργο από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» το έτος 2010 και σαν βιβλίο από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων της Αθήνας το έτος 2012.
- Ψηφιακό βιβλίο «Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος», εκδόσεις Σαΐτα, 2013, μ’ ένα διήγημα με τίτλο: «Και τα χαρτονομίσματα έχουν ψυχή και καρδιά!».
- Συλλογή σύντομων πεζογραφημάτων «Η θάλασσα που μας ενώνει», εκδόσεις Ήρα Εκδοτική, 2013.
- Εικονογραφημένο παραμύθι «Μία σημαντική αποστολή», εκδόσεις Ήρα Εκδοτική, 2013.
- Συλλογικό έργο: «Βιογραφικό Λεξικό Ελλήνων Συγγραφέων», εκδόσεις «Ωρίωνας», 2013.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.