Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Για τον ξανθό τενόρο του Ες Άϊνς (S1) - Στέλιος Χαραλαμπίδης



Για τον ξανθό τενόρο του Ες Άϊνς (S1)

 

 

Από τα πρώτα γρατζουνίσματα αναγνωρίζω τον ξανθό ψηλό τενόρο. Θα πρέπει να είναι Γερμανός…

 

Η πόρτα του S-Bahn μοιάζει να κλείνει πάντα πιο αποφασιστικά όταν εκείνος την περάσει για να εισέλθει, και μόλις λάβει το σήμα αυτό, τότε ξεκινά τον μελαγχολικό σκοπό του.

 

Χαμογελώ όταν ακούω τις πρώτες νότες της φωνής του. Τα πρώτα γρατζουνίσματα, τους πρώτους στίχους της οπερέτας, που απαγγέλει σχεδόν. Γι’ αυτό με κέρδισε, αφού απαγγέλει τραγουδώντας. Καταφέρνει να μ' οδηγήσει στην όπερα της ψυχής του, να αισθανθώ τον πόνο που εκφράζει το ακαταλαβίστικο τραγούδι του, το ρίγος από την γνήσια φωνή ενός τενόρου…

 

Και τότε το χαμόγελο δεν αργεί να συσπαστεί, και να συνδυαστεί μ' ατέλειωτες εικόνες παραπόνων -και πόνων- υπό τους ήχους του ψηλού ξανθού τενόρου. Σίγουρα θα είναι Γερμανός, γιατί κοιτάζει αυστηρά την κιθάρα του, και τραγουδάει ακόμη πιο αυστηρά, με πειθαρχία τις νότες του.

 

Λίγο πριν από το φινάλε του, θα μου βγούνε πάλι εκείνα τα βαρύτονα δάκρυα, σαν ανακούφιση ότι ακόμη είμαι ζωντανός, και ότι δεν χάθηκα σ' αυτό το απρόσωπο χάος. Μα σαν και απελπισία, επειδή θα αναγκαστώ και σήμερα να ξεγελάσω την τέχνη του με λίγα μόλις σεντς...

 

Εκείνος θα χαμογελάσει εγκάρδια με αυτή μου τη  χειρονομία, ενώ εγώ σαν έρθει ο σταθμός μου και κατέβω, θα σηκωθώ να φύγω πάλι κάπως πιο δυστυχισμένος.

 

 

Στέλιος Χαραλαμπίδης

 

Από την «Ανθολογία της ξενιτιάς»

Copyright © 2013

1 σχόλιο:

  1. ωραιο το ποιημα αδερφε,να εισαι καλα και να προσεχεις εκει στα βορεια μερη,τα χαιρετισματα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.