Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Το βουνό… φάντασμα!

perierga.gr - Το βουνό... φάντασμα!
Είκοσι πέντε φορές ανέβηκε στην κορυφή του όρους Rocciamelone στις Άλπεις ο φωτογράφος Roberto Bereto προκειμένου να αιχμαλωτίσει με το φακό του αυτές τις μαγικές εικόνες που δημιουργούν την οφθαλμαπάτη ενός βουνού-φαντάσματος στον ορίζοντα.

Αφότου παρατήρησε για πρώτη φορά αυτό το τρικ του φωτός, ο 43χρονος από το Τορίνο αφοσιώθηκε στο να επαναλαμβάνει το ταξίδι διάρκειας 3,5 ωρών όσο πιο συχνά μπορεί. Έχει πλέον μια εντυπωσιακή συλλογή φωτογραφιών του «σκιώδους» βουνού, όλες τραβηγμένες στο δειλινό σε υψόμετρο 3.538 μέτρων.perierga.gr - Το βουνό... φάντασμα!
Σε κάποιες περιπτώσεις τα σύννεφα εμπόδισαν την «αποστολή» του αλλά σε άλλες φωτογράφισε το τέλειο θέαμα. Ο Bereto, μουσικός στο επάγγελμα, παρατήρησε την οφθαλμαπάτη ενώ είχε κατασκηνώσει στην περιοχή. «Ετοιμαζόμουν να περάσω τη νύχτα σε μεγάλο υψόμετρο και ασχολιόμουν με το λιώσιμο χιονιού για νερό», είπε.
perierga.gr - Το βουνό... φάντασμα!
«Κοιτώντας ανατολικά είδα αυτό τον μαγικό σκοτεινό κώνο. Ήταν σαν το βουνό να πρόβαλε τον εαυτό του στις κοιλάδες. Έχω δει πολλές σκιές στις Άλπεις, όλων των ειδών τις αντανακλάσεις και τα ατελείωτα παιχνίδια του φωτός αλλά ποτέ δεν ξαναείδα τόσο τέλεια σκιά αλλού», αφηγήθηκε.
perierga.gr - Το βουνό... φάντασμα!
«Αυτό που λατρεύω σε αυτές τις φωτογραφίες είναι πως το φαινόμενο είναι εντελώς φυσικό. Κανείς δεν θα παραξενευόταν αν έβλεπε τη σκιά του στο δρόμο, ενώ περπατά στην πόλη. Η διαδικασία είναι ίδια αλλά κλιμακώνεται με το μέγεθος του βουνού», προσθέτει.
perierga.gr - Το βουνό... φάντασμα!
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.