Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ξεκινώντας τη μέρα με Νίκο Καζαντζάκη...

Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά.

1 σχόλιο:

  1. ....επίκαιρο! αληθινό!...τόση μα τόση απιστία σήμερα..υπάρχουν τόσοι άγιοι που θαυματουργούν,και σύγχρονοί μας (πάτερ Παϊσιος,πάτερ Πορφύριος..)..τα υπέροχα βιβλία τους μας βοηθούν να καταλάβουμε ποια είναι η αληθινή ζωή και ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε για να είμαστε κι εδώ ευτυχισμένοι και στην άλλη την αιώνια ζωή μαζί με τον Θεό,τον Χριστό. Για να μην βρεθούμε σε αυτή την θέση που ο συγγραφέας λέει,και να μην είναι αργά, η λύση είναι .....μετάνοια- εξομολόγηση αμαρτιών σε πνευματικό, η Θεία Κοινωνία και βέβαια ο αγώνας για την τήρηση των εντολών Του Θεού, τα οποία γίνονται με πίστη και αγάπη στον Θεό..τότε θα φύγουν όλοι οι φόβοι μαςκαι του θανάτου ακόμα..
    Σε λίγο έρχονται Χριστούγεννα...ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να μας λυτρώσει,να μας σώσει.Νίκησε τον θάνατο..δεν υπάρχει πλέον..Μας έδειξε τον δρόμο για την βασιλεία του Θεού,για την αιώνια ζωή..ας τον αφήσουμε να γεννηθεί φέτος στις καρδιές μας...ας τον αγαπήσουμε..Εκείνος πρώτος μας αγάπησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.