Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Επισκέψεις (εκδ. Άπαρσις) - Ελένη Λαμνάτου


Ελένη Λαμνάτου

Επισκέψεις

ISBN: 978-960-9737-42-5

Σελίδες: 216

Τιμή: 10

 


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα παιδιά μαθαίνουν απ’ τους γονείς τον τρόπο να παίρνουν και να δίνουν αγάπη και στοργή. Αυτή η παντοδύναμη τριάδα καθορίζει την μορφή των ψυχικών ανταλλαγών. Όταν αυτό δεν έχει γίνει, είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς την ορμή της αγάπης σου και να την προστατεύσεις από τις κακοτοπιές της. Γιατί μετά αυτή, προκειμένου να βρει την προστασία που της έλειψε, όλο απροστάτευτη σε κάτι αγκάθια πάει και χώνεται και κάτι κρημνώδη και μυτερά βράχια διαλέγει για τόπο περισυλλογής, για να ρεμβάσει και να διαλογιστεί με την ησυχία της.




Ελένη Λαμνάτου

Γεννήθηκα το 1975 στην Αθήνα. Το 1998 αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και από τότε τα μυαλά μου «πήραν αέρα». Παρακολούθησα εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας. Η αγάπη για την τέχνη με οδήγησε στην ενασχόληση με τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο και τα θεατρικά μονόπρακτα. Η σχέση μου με τη συγγραφή καταγράφεται στα πρώτα παιδικά χρόνια, όχι μόνο ως έκφραση, αλλά και ως ανάγκη. Οι άνεμοι και οι τρικυμίες μου ξέβρασαν το πρώτο μου βιβλίο, Μνήμες απουσίας (Β’ βραβείο νουβέλας, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, εκδόσεις Δωδώνη, 2009) και τώρα το δεύτερο, Επισκέψεις. (Έπαινος μυθιστορήματος, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών). Ακολούθησαν βραβεία και διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.




                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

 

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται η σκιαγράφηφη μίας ερωτικής σχέσης μέσα από το πρίσμα της παιδικής ηλικίας και των τραυμάτων που αυτή δημιούργησε στους δύο ήρωες. Οι σχέσεις με τους γονείς, άλλοτε με τις τυραννικές τους απουσίες και άλλοτε με τις αβάσταχτες απουσίες τους, καθορίζουν την ενήλικη ερωτική ζωή δύο ανθρώπων και την ποιότητα της σχέσης που δημιουργούν.

Τι θα γινόταν άραγε, αν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο;

Πόσο δέσμιοι είμαστε των απωλειών μας;

Πόση δύναμη διαθέτουμε, ώστε να χτίσουμε ένα υγιές αύριο πάνω σ’ ένα ανάπηρο χθες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.