Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Πέθανε ο πεζογράφος Νίκος Α. Καββαδίας


Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή σε ηλικία 74 χρόνων, στην Αθήνα, ο πεζογράφος Νίκος Α. Καββαδίας.

Γεννήθηκε το 1938 στην Κέρκυρα, όπου τέλειωσε το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο. Σπούδασε ιατρική στη Θεσσαλονίκη, φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου και υπηρέτησε σε στρατιωτικές μονάδες, σε νοσοκομεία και στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού. 

Έγραψε διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, δοκίμια, βιβλιοκριτικά σημειώματα και μελέτες, μεταξύ άλλων, για τον λογοτέχνη Κωνσταντίνο Θεοτόκη. Ήταν στενός συνεργάτης του κερκυραϊκού λογοτεχνικού περιοδικού «Πόρφυρας».

Εξέδωσε τα μυθιστορήματα «Δάφνη» (1990), «Φόβος κι ελπίδα» (1991), «Πτήση στο λευκό» (1993), «Τριεστίνα» (2003) και «Θα σας τηλεφωνώ» (2004). 

Επίσης, εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων «Το στοιχειό στο φύτεμα» (1998) και τις νουβέλες «Η πρώτη μέρα» (1995) και «Το ξαφνικό» (1996).
 
 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο ο Νίκος Α. Καββαδίας έχει απλή συνωνυμία με τον Νίκο Καββαδία, τον Μαραμπού όπως ήταν γνωστός ο ποιητής των ναυτικών.
Την διευκρίνηση αυτή την κάνουμε καθώς ένα μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού που διαβάζει τα μπλογκς ενημερώθηκε λανθασμένα από το κατα τα άλλα αξιόλογο μπλογκ NewsBomb όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα. 

 
 
Το NewsBomb νόμιζε ότι ο Νίκος Καββαδίας που ''έφυγε'' ήταν ο γνωστός ποιητής βάζοντας μάλιστα στο άρθρο του και την φωτογραφία του. Βέβαια το λάθος αυτό γρήγορα διορθώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.