Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Θέμα Bonus (για να δροσιστούμε και λίγο): Εκπληκτικές δημιουργίες με καρπούζι

Υπάρχει πλήθος υλικών που οι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν για τα γλυπτά τους αλλά σίγουρα το καρπούζι δεν είναι και το πιο διαδεδομένο.
Ο Ιάπωνας Takashi Itoh μας δείχνει πως το ταλέντο και η διάθεση μπορούν να μεταμορφώσουν ένα κοινό φρούτο σε έργο τέχνης. Οι συνδυασμοί των χρωμάτων του καρποζιού (πράσινο, κόκκινο και άσπρο) είναι ατελείωτοι και το αποτέλεσμα αξιοθαύμαστο. Βέβαια μπορούμε πάντα αφού θαυμάσουμε το έργο τέχνης να το κρυώσουμε και να το φάμε!
Takashi Itoh - O δισκοβόλος του Μύρωνα


Τέχνη του σκαλίσματος λαχανικών και φρούτων είναι μία παραδοσίακή τεχνική στην Ταϋλάνδη εδώ και 700 χρόνια. Ο Takashi Itoh άρχισε να δημιουργεί με το καρπούζι ότναν εντυπωσιάστηκε από μία παρουσίαση ταϊλανδικής τέχνης στο Τόκυο το 2001. Έκτοτε έχει δημιουργήσει εκατοντάδες εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζι.
Takashi Itoh - τριαντάφυλλο
Takashi Itoh - χορος
Takashi Itoh - σφαίρα
Takashi Itoh - ποδηλάτης


Πηγή: http://www.perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.