Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αναγνωστάκης και Καββαδίας.

Κάποια βραδιά ο Μανώλης Αναγνωστάκης είχε πιάσει την κιθάρα του για να τραγουδήσει σε ένα τραπέζι με τους φίλους, έτσι για την παρέα. Στο τραπέζι ήταν και ο Νίκος Καββαδίας. Ο Αναγνωστάκης άρχισε να τραγουδάει ποιήματα του Καββαδία με περίεργους ρυθμούς, για παράδειγμα τραγουδούσε το '' έβραζε το κύμα του γαρμπή, είμαστε σκυφτοί κι οι δυό στον χάρτη'' στον ρυθμό του '' τι σε μέλλει εσένα κι αν θρηνώ, το κορμί μου εγώ κι αν το πουλώ''. Ο ίδιος ο Αναγνωστάκης το χαιρόταν όπως και η παρέα του όμως όπως ήταν φυσικό ο Καββαδίας λίγο σαν να δυσφόρησε.

Ο Νίκος Καββαδίας έμμεσα και με όμορφο τρόπο έκανε υπαινιγμό για την ηλικία του Μανώλη Αναγνωστάκη ο οποίος ήταν τότε νέος. Όπως λέει ο ίδιος ο Αναγνωστάκης, κατάλαβε ότι με την πράξη του αυτή είχε στεναχωρήσει τον μεγάλο θαλασσινό ποιητή και για τον ίδιο η υπόλοιπη βραδιά πέρασε άσχημα, ενώ ο Καββαδίας το είχε ξεπεράσει αμέσως...




Από εκεί και πέρα σε κάθε νέα τους συνάντηση ο Καββαδίας είχε την τάση να ρωτάει τον Αναγνωστάκη '' δεν θα πούμε κανένα τραγουδάκι σήμερα;'' ώστε να τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.